Összetartozás

2023.05.15. 09:34

Hornung Ágnes: a magyar kormány a családot tekinti a legfőbb nemzeti értéknek

A család a legfőbb nemzeti érték, hiszen a családok biztosítják a magyar nemzet megmaradását – közölte Hornung Ágnes államtitkár a családok nemzetközi napja alkalmából hétfői videóbejegyzésében a Facebookon.

Mw

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős államtitkára beszédet mond a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége (MVSZSZ) és a Magyarországi Kínai Nők Egyesülete közötti együttműködési megállapodás aláírásán Budapesten, a X. kerületi Pataky Művelődési Központban 2023. május 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a folyamatosan változó világ „minden kétségen felül álló értékének” nevezte a családot. 

Kifejtette: 

a magyar kormány a családot tekinti a legfőbb nemzeti értéknek, hiszen a családok biztosítják a magyar nemzet megmaradását. 

Ezért tették 2010 óta a családok támogatását a kormányzás egyik legfőbb alapelvévé. 

Emlékeztetett arra, hogy évről évre szélesítették, bővítették a családtámogatási rendszert, hogy megkönnyítsék a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, az otthonteremtést, valamint a gyermeknevelés melletti munkavégzést annak érdekében, hogy több pénz maradjon a családoknál. 

Elmondta: 

„Olyan országot szeretnénk, ahol a családok békében tudnak élni, ahol a gyermekeiket biztonságban tudják és ahol a dolgozó szülők előre tudnak jutni.” 

Kitért a szomszédságunkban zajló háborúra is, amely, mint mondta, „megrengette biztonságunkat, megrengette Európa gazdaságát, és rendkívüli kiadások elé állítja a kormányt is”. 

Közölte: minél tovább tart a háború és a szankciók, annál többet kell a kormánynak fordítania az ország és a gazdaság védelmére. 

Hangsúlyozta, hogy

 a családok védelmét a mostani háborús időben is a legfontosabb feladatuknak tartják.

Ezt mutatja, hogy januártól bevezették a 30 év alatti anyák szja-mentességét és elengedik diákhitel-tartozásukat. 

Megemlítette, hogy havonta plusz tízezer forint családi adókedvezményt kapnak a tartósan beteg vagy súlyos fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok. Ugyanakkor könnyítették a Babaváró támogatás és más családtámogatások igénybevételét. 

Hozzátette: 

a megemelt energiaárakkal szemben is védik a családokat, hiszen a rezsicsökkentett árakkal havi 180 ezer forintos támogatást nyújtanak minden magyar családnak. 

„Azt kívánom a magyar családoknak, hogy a háború mielőbb véget érjen és biztonságban, jólétben tudjanak élni” – fogalmazta meg közösségi oldalán Hornung Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában