Katargate

2023.05.25. 17:44

Kiengedték a házi őrizetből Eva Kailit

A brüsszeli korrupciós botrány egyik főszereplőjének szabadlábra helyezését azzal indokolta sajtóközleményében az ügyészség, hogy a nyomozás már nem teszi szükségessé letartóztatását.

MW

Házi őrizetbe szállítják a korrupcióval vádolt Eva Kaili volt görög szocialista párti európai parlamenti alelnököt a brüsszeli Haren börtönből 2023. április 14-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Olivier Hoslet

Kiengedték a házi őrizetből Eva Kailit, az Európai Parlament (EP) korábbi szocialista alelnökét – adta hírül a Magyar Nemzet.

Kailit tavaly decemberben az elsők között vették őrizetbe egy Katarral kapcsolatos korrupció vádjával indított vizsgálati nyomozás részeként. Az előzetes letartóztatásból több mint négy hónap után, áprilisban helyezték házi őrizetbe elektronikus nyomkövető viselésének kötelezettségével.

A Politicio brüsszeli ügyekkel foglalkozó hírportál közlése szerint Kaili valószínűleg visszatér a munkába a korrupciós ügy egy másik gyanúsítottjához, Marc Tarabellához hasonlóan.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában