Bérletek

2023.06.02. 16:26

Lázár János: május elseje óta olcsóbb és egyszerűbb ingázni

Május elseje óta olcsóbb és egyszerűbb ingázni Magyarországon - írta Lázár János közlekedési miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Mw

Lázár János építési és közlekedési miniszter beszél a MÁV Zrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának alakuló ülésén a MÁV budapesti székházban 2023. május 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Az oldalon látható grafikák szerint a vármegye- és országbérlet konstrukció bevezetésének első hónapjában, májusban 427 261 új bérletet váltottak az ingázók, ennek egyharmada országbérlet, kétharmada vármegyebérlet. Az országbérletek egynegyede és a vármegyebérletek kétharmada teljes áron, a többi kedvezményes áron kelt el - ismertette a miniszter. 

A legtöbb vármegyebérletet, 78 214-et Pest vármegyében vásárolták,  Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 24 665, Győr-Moson-Sopron vármegyében 21 513 fogyott májusban. A legtöbb bérletet, mintegy 70 ezret MÁV-applikációban értékesítették, a pénztárak közül a pécsi buszállomás és a győri vasútállomás adott el legtöbbet, 7-7 ezer darabot. 

Lázár János kiemelte, megvan az első magyar város is, ahol teljes a tarifaközösség: Zalaegerszegen július 1-jétől a helyi közösségi közlekedésben is lehet az új bérletekkel utazni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában