Tragédia

2024.06.21. 22:25

A Hungary Helps gyorssegélyt nyújt a csádi lőszerraktári robbanás sérültjeinek megsegítésére

A 35 doboz gyógyszercsomagot az előzetes egyeztetések alapján a kórház igazgatója állította össze a szükségleteknek megfelelően.

MW

A csádi biztonsági erők tagjai a N'Djamenában a lőszarraktár robbanásásnak helyszínén

Forrás: AFP

Fotó: Joris Bolomey

A Hungary Helps program gyorssegélyt nyújt Csádban, a n'djamenai lőszerraktárban történt keddi robbanás során megsérült civilek és a fővárosi központi kórház megsegítésére - közölték a program Facebook-oldalán pénteken.

A bejegyzésben felidézték, hogy kedden robbanásokat és tüzet jelentettek a csádi főváros, N'Djamena egyik lőszerraktárából. A csádi kormányzati tájékoztatás szerint a balesetben kilencen meghaltak és 46-an megsérültek. Mivel a robbanás következtében megsérült civilek és az őket ellátó egészségügyi intézmények sürgős segítségre szorultak, a Hungary Helps komplex humanitárius segítségnyújtási programot indított a robbanásban megsérült civil lakosság és a központi kórház megsegítésére - ismertették.

Azt írták, a segítségnyújtás első lépéseként a Hungary Helps Ügynökség csádi irodája Csige Gáborral, a magyar nagykövetség misszióvezetőjével ellátogatott Csád legnagyobb, központi kórházába, hogy a pusztító események után gyorssegélyként 35 doboz gyógyszercsomagot adjon át és további támogatásáról biztosítsa az érintetteket.

A gyógyszereket az előzetes egyeztetések alapján a kórház igazgatója állította össze a szükségleteknek megfelelően - tették hozzá.

A magyar kormány idén januárban nyitotta meg komplex humanitárius és fejlesztési központját Csád fővárosában, mellyel a Száhel-régió stabilitását kívánja erősíteni - áll a bejegyzésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában