PR cikk

2010.09.14. 13:57

I. Hídi Vásár Vásárosnaményban

<p>Az ingyenesen látogatható rendezvényen fellép többek között United együttes is.</p>

Népművészeti és kirakodó vásár, hobbi- és háziállat bemutató, házias, tájjellegü ételek, kavalkádja, népzene, táncbemutató, rockest, valamint a United együttes élő koncertje ez mind- mind a most hétvégén Vásárosnaményban megrendezendő I. Hídi Vásár programkínálata .

A rendezvény célja hagyományaink, népi kultúránk őrzése, ápolása, bemutatása. Régen a vásár egyfajta ünnep volt, az emberek adták vették a portékát, jóízűen  beszélgettek egymással, vidámság, derű jellemezte a vásári hangulatot. Vásárfia nélkül nemigen ment haza senki.

Vásárosnaményban a régi Kraszna-hídon szeptember 17-én18-án és 19-én ezt a vásári hangulatot szeretnénk megeleveníteni.

Az Ízek Völgyében házias, tájjellegű ételekkel, házi kenyérrel várjuk a vendégeket! Az üstben, bográcsban, kemencében, tárcsalapon készült finomságok közül biztosan mindenki talál majd ízlésének megfelelőt.

Jókai bableves, beregi táskaleves, pörköltök különböző változatra, lecsó ahogy nagyanyáink szokták, tengeris töltöttkáposzta, töltike füstölt hússal, lapcsánka kapros tejföllel, hurka-kolbász, lacipecsenye, kemencés lepény, kemencében sült kolbász, betyár burgonya, roston sült csirke, roston sült tarja, tarkedli, rétesek, kenyérlángos és még hosszan sorolhatnánk az I. Hídi Vásár „étlapját”.

A rendezvény ideje alatt népművészeti és kirakodó vásár lesz 30 sátorban!

Lesz itt kovács, viseletkészítő, szíjgyártó, kádár, teknővájó, kosárfonó, fazekas, fafaragó, bőrös, csuhé-szalmafonó, virágkötő, gyertyamártó, csipkeverő, babakészítő, gyöngyfűző, beregi keresztszemes hímző, pásztorrózsa készítő, gobelin kép készítő, vászonvirág készítő. A termékek készítésébe az érdeklődők is bekapcsolódhatnak.

A vendégek kóstolhatnak helyben készült biomézet, biolekvárokat, kecskesajtot.

A gyerekeket szombat-vasárnap változatos programok várják a foglalkoztató sátrakban! Valaha nagyanyáink játszotta népi játékokkal ismerkedhetnek, de lesz arcfestés, üvegfestés, hűtőmágnes és asztali tolltartó készítés is! A gyerekek szórakoztatásáról a Tintaló Színház és Pisti bohóc gondoskodik, de a Pulyaszedővel való találkozást jobb, ha elkerülik! A bátrabbak kerékpáros gyorsasági versenyen is részt vehetnek.

Az állatbarátokat hobbi- és háziállat bemutató várja. Az ebtartók több kategóriában, ügyességi és szépségversenyen mérettethetik meg kedvencüket. Rendőrségi munkakutya bemutató, hobbiállat vásár teszi teljessé az állatszeretők programját.

A belvárost sétavonattal is megnézhetik az érdeklődők.

A hagyományos vásári hangulatról a népi kosaras körhinta és a kisbíró gondoskodik.

A látvány fényképész fotói megörökítik az I. Hídi Vásár résztvevőit.

A hídi-színpadon lesz rock-est, többek között fellép Botos Lajos és Zenekara, a Szatmár Táncegyüttes és Kamara, a Cimbali-Band és a United Együttes élő koncertje . A táncbemutatókon helyi és beregszászi tánccsoportok és az Ököritói Fergeteges szórakoztatja a nézőket.

Jöjjön el, nézze meg és ízleljen meg egy szelet keletet.

Részletes információk: www.beregfeszt.hu

A programot a Bereg Többcélú Önkormányzati Társulás valósítja meg az EMVA, a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó LEADER rendezvény jogcím keretében elnyert támogatásból, a BEREGFESZT 2010-2011. programsorozat részeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában