PR cikk

2011.08.02. 10:41

Hamarosan nyílnak a Factorys fesztiválkapuk!

Miskolc - A csütörtökön startoló Factory Fesztivál nemzetközi fellépői mellett érdemes néhány szót ejteni a hazai mainstream ünnepelt figuráiról is!

Miskolc - A csütörtökön startoló Factory Fesztivál nemzetközi fellépői mellett érdemes néhány szót ejteni a hazai mainstream ünnepelt figuráiról is!

Kezdjük talán a mostanság közkedvelt “Partyarc“-okkal: Fluor (Tomi)-val és persze SP-vel. Rajongótáboruk "kirívóan" széles, koncertjeiken a legkülönbözőbb korosztály tagjait is meglelhetjük, és talán nem véletlenül…

Karácson Tamás kezdi a sort a Factory Fesztiválon, így csütörtökön este 8 órától kerül színpadra a művész nevén Fluor vagy Fluor Tomi-ként híressé vált “magyar rapper, hiphop- és popzenész, illetve médiaszemélyiség“. Korábbi alkotásaiból Fluorid, esetleg Fluor Filigran néven ismerhetik azok, akik mostanság nem követik a munkásságát, ám ezt aligha lehet elhinni olyasvalakinek, aki már egyszer is hallotta őt szerepelni. Természetesen a Factoryn is összeáll majd a “két kicsi legó“, de talán még Dörr Me is brummog majd, ha úgy adódik.

SP, Hooligans, Carbonfolls, "kerekesék"

Nem lenne teljes a Factory Fesztivál hazai felhozatala a másik “Partyarc”, azaz SP nélkül. Művészneve után nyomozva, érdekes bejegyzésre bukkantunk, melyből kiderül, hogy ő valójában Speedy Gonzales. Bár az ő munkássága is “underground” vonalon indult, mára sokkal inkább a szerelmes slágereiről ismerhetjük, mintsem az agyszaggató ritmusokról.

A hazai csemegék között találjuk még a Hooligans, a Kerekes Band, a Carbonfools csapatát is, de említést érdemel Zagar, a Brains és a The Idoru fellépése is. A borsodi Kisavas zenekar gyakorlatilag fesztiválnyitóként tiszteli meg a közönséget, így méltó löketet kap Miskolc legütősebb zenei, kultúr- és sporteseménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában