Hirdetés

2022.11.11. 12:39

A zuhanykabinok kiegészítő alkatrészei is megérdemlik a figyelmet

Amikor egy zuhanykabin beszerelésre kerül, megrendeljük az ehhez szükséges eszközöket, kihívjuk a szakembert és nem is gondolunk bele, hogy milyen apró alkatrészek rejtőznek a szerelvényben, amelyek megléte nélkülözhetetlen a zuhanyzó akadálymentes működéséhez.

Ilyen, szinte parányi alkatrész a zuhanykabin ajtajának görgője, amelynek minőségi megléte nem is mindig olyan egyértelmű. Holott anélkül nem tudjuk a zuhanyajtót megfelelően működtetni és kényelemben élvezni a hűsítő zuhatagot.

Milyen görgőtípusokat ismerhetünk?

A Gemini-Duo webáruház zuhanykabin kiegészítői sorában olyan apróságokra is bukkanhatunk, mint a különböző fajtájú zuhanygörgők. Ha ezek nem működnek helyesen, akkor annak olyan következményei lehetnek, mint például a tologatható zuhanyajtók kifordulása a sínből vagy nem szoros záródás esetén, ha a zuhanyfej az ajtóra irányul, kívül minden vizes lesz.

A Gemini-Duo webáruházban különböző fajtájú és méretű, már készre gyártott zuhanykabinokkal találkozhatunk, amelyek tartalmazzák már a zuhanygörgőket. Ezért amikor vásárlásra szánjuk el magunkat, ha lehet, érdemes kipróbálni az adott zuhanykabint, hogy megfelelő és kényelmes legyen számunkra az ajtók kinyitása, becsukása.

Ha a görgő meghibásodik

Mivel kis alkatrészről van szó, ugyanakkor napi rendszeres használatnak és erőnek van kitéve, elképzelhető, hogy egy idő után cserére fog szorulni. A görgők között megkülönböztetünk szimpla és dupla görgőket. A méret kiválasztásakor figyelembe kell vennünk a zuhanyajtó üvegének vastagságát, a hengerrögzítő lyuk átmérőjét és az üveg szélétől a szerelőfurat közepéig terjedő távolságot.

Forrás: www.geminiduo.hu

A zuhanyzó görgőinek stílusában is passzolnia kell a zuhanykabin, illetve az egész fürdőszoba elemeihez, a kiegészítő bútorokhoz, ezért kaphatóak fekete, ezüst és arany bevonatokkal. Amennyiben nem sikerül dűlőre jutni a működőképes görgő kiválasztásában, keresd bátran a Gemini-Duo munkatársait, akik segítenek a helyes döntésben.

Az is előfordulhat, hogy olyan zuhanykabin kerül kialakításra, amelyhez az adott családtag minden egyes alkatrészt, elemet saját maga szeretne kiválasztani, ilyenkor is jól jön a segítség, hiszen nagyon fontos a megfelelő méretezés.

A dupla görgők szerepe a hatékony ajtónyitásban

A zuhanykabinok beszerzése nagymértékben függ attól, hogy mekkora az az alapterület, ahová elhelyezésre kerül az a zuhanyfülke. Zuhanyzókat általában kis méretű lakásokba szoktak betenni vagy pedig kád mellé kiegészítésként, de akkor is jól jön, ha minél kisebb helyet foglal el.

Épp ezért a hatékony ajtónyitás szempontjából a legjobb megoldás, ha egymásra csúsztatható ajtókat választunk, így az ajtók kinyitása, becsukása nem fog senkit sem zavarni és takar ki semmit a térből, nem foglal el helyet. Ez a hatékony végeredmény dupla görgőkkel oldható meg. Ha netán az egyik görgő kicsúszik a sínből, a másikon még biztonságosan tud siklani az ajtó. Az igazán tökéletes választást az alul-felül dupla görgő fogja jelenteni.


 

Címkék#alh_szon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában