Sajtóközlemény

2020.09.21. 12:11

Megvalósítási szakaszba ért a Központi Laboratórium felújítása

Az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program keretében „2 ország – 4 partner” összefogásának köszönhetően megújul a FELSŐ-SZABOLCSI KÓRHÁZ laboratóriuma.

 

Projekt címe: ROHU457 – Az egészségügyi ellátás fejlesztése Szatmárnémetiben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Projekt ERFA értéke: 832.342,95 €

Projekt időtartama: 2020.08.01. – 2022.10.31.

2018. szeptember 19-én partnerségi megállapodást kötött a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, a Szatmár Megyei Tanács, a Sz-Sz-B. Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, valamint a Felső-Szabolcsi Kórház a határmenti megyékben működő kórházak egészségügyi ellátórendszerének fejlesztése érdekében.

Az előkészítési szakaszt követően, 2020. augusztus 1. napjával megindult a projekt megvalósítási szakasza, melynek eredményeként a Felső-Szabolcsi Kórházban megtörténik a laboratórium kubatúrájának építészeti felújítása, beszerzésre kerülnek a kor legmodernebb diagnosztikai gépei is, mint pl. kémiai automaták, coagulometerek, hematológiai automaták, immunkémiai analizátorok, valamint megújul a labor számítógép parkja is.

További információ kérhető Kalóné Salzmann Orsika Éva projektmenedzsertől az alábbi elérhetőségek egyikén:

E-mail cím: [email protected]

Telefonszám: 70/668-7212

Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program célja közös, román-magyar projektek finanszírozása, amelyek közös megközelítést, valamint innovatív megoldásokat követelnek, a határ mindkét oldalán felmerülő igények kiszolgálására, hozzájárulva ezáltal a jogosult terület fenntartható fejlődéséhez. A Program folytatja a régióban megvalósított határmenti együttműködéseket, összköltségvetése hozzávetőleg 232 millió euró, amelyből 189 millió euró az Európai Regionális Fejlesztési Alapból származó vissza nem térintendő támogatás. A támogatható határmenti terület a következő megyéket foglalja magában: Satu Mare, Bihor, Arad és Timiș a román oldalon, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád a magyar oldalon.

Jelen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában