Szponzorált tartalom

2020.12.18. 08:49

„Az én munkám akkor ér véget, ha a világ közútjain biztonságossá válik a közlekedés. Amikor elérjük a Vision ZERO-t!”

A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már tíz lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez. A munkavállalók hazánk mellett Németországtól az ázsiai országokon keresztül az Egyesült Államokig a világ 59 országában próbálhatják ki tudásukat. A német technológiai cég 233.000 munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi a munkáját, a gyártásból kikerülő termékek, illetve a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások pedig a Continentalnál tetten érhető folyamatos innovációról tanúskodnak.

Igaz Ramón, gyártási koordinátor

Fotó: Lennart Ritscher

 

Igaz Ramón, gyártási koordinátor

Röviden összefoglalva ezt szűrhetjük le a vállalat munkatársaival készített interjúkból, amelyek közül az egyiket most megosztjuk olvasóinkkal.

Igaz Ramón gyártási koordinátorként dolgozik a makói Continentalnál.

Elsődleges célunk a minőség, a biztonság és a megfelelő munkakörnyezet megteremtése. Mindezen dolgokat a lehető legköltséghatékonyabban kivitelezve elérni. A munkám által minőséget és értéket teremtek, ezáltal elégedettséget és biztonságot tudok nyújtani a társadalomnak és a közúton közlekedőknek.

Hogyan néz ki egy átlagos munkanapja?

Reggel, amikor beérek, elsőként a DLPA (Directly labour Productivity Analysis) elnevezésű termelőszigethez megyek, melyet a folyamatos anyagáramlás megteremtésére hoztunk létre, hogy egy cellába integráltan hatékonyabban le tudjuk gyártani egyes cikkszámainkat.

Ott érdeklődök, hogyan teltek a műszakok, minden zökkenőmentesen ment-e. Ezt követően összegyűjtöm a délutános és az éjszakás munkalapokat, majd felmegyek az irodába, és megnézem, hogy mindenki volt-e dolgozni, illetve összegyűjtöm róluk a számunkra szükséges adatokat. Folyamatfejlesztésben is részt veszek, úgy, mint az említett DLPA sziget kialakítása, illetve az ENGEL terület, ahol műanyag tartókat fröccsöntünk fém-, illetve műanyag csövekre.

Aktívan felügyelem az ENGEL fröccsöntőgépek áttelepítését, illetve azok átalakítását, folyamatosan kapcsolatban vagyok az illetékes kollégákkal. A személyzeti adminisztrátorokkal is tartom a kapcsolatot az esetleges munkavállalói változtatások végett (pihenő, szabadság, táppénz).

Milyen projekten dolgozik jelenleg?

Jelenleg egy hatékonyságnövelő projekten dolgozom, ami által sokkal kevesebb veszteséggel, kieső idővel tudjuk legyártani egyes termékeinket. A nem értékteremtő folyamatokat igyekszünk csökkenteni, illetve megszüntetni.

Személy szerint mit jelent az Ön számára, hogy ezen a projekten dolgozhat?

Nagyon örülök neki, hogy folyamatosan tudok fejlődni, és erre lehetőséget is kapok. Büszke vagyok arra, hogy a DLPA nevű termelőszigeten egy nagyszabású gyártási hatékonyságnövelő projekten dolgozhatok, és ezáltal még motiváltabb lettem, hogy bizonyítani tudjak.

Mi jelenti a legnagyobb motivációt a munkája során?

Nagyon fontos, hogy minden nap értéket tudjak teremteni. Hiszek abban, hogy a jövő a körülöttem lévő automatizált eszközökben van!

Milyen lehetőségeket és előnyöket kínál Önnek, mint munkavállalónak a Continental?

Végzős hallgató vagyok az SZTE Mérnöki Karának műszaki menedzser levelezős szakán, amiben a Continental támogat a tanulmányi szerződéssel, így biztosítja számomra a további fejlődésemet.

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában