Szponzorált tartalom

2021.02.26. 16:08

Így lehetsz tökéletes gazdi! – Kisállattartás-kezdőszett

kép 1 _ [HiData _ Pepita.hu _ szon.hu _ 2021.02.26] Így lehetsz tökéletes gazdi! - Kisállat tartás kezdő szett

Forrás: Canva.com

A kisállat tartás megannyi örömmel jár, azonban sok kellemetlenséget is okozhat, ha nem elég felkészülten vágsz bele. Sokan rögtön az elején rontják el azzal, hogy nincsenek megfelelően felszerelkezve az állat fogadásakor.

Ha nem szeretnéd elkövetni ezt a hibát, érdemes tudnod, miket kell beszerezned, mielőtt összekötöd az életed egy kedves kis élőlénnyel, hiszen egy felelős állattartó csak akkor elégedett igazán, ha négylábú társa igényeit is maximálisan kielégítheti.

Kutyák

A kutya tényleg az ember legjobb barátja, ám egyúttal a kutyák tartása jár a legnagyobb felelősséggel az összes kedvtelésből tartott állatfaj közül. Ha készen állsz 10-15 évnyi elköteleződésre és rengeteg boldog pillanatra, már csak néhány apróságot kell kipipálnod. Először is gondoskodnod kell alvóhelyről, így kinti kutyák esetében kutyaház és kenel, míg bent tartottak számára kutyaágy vagy fekhely biztosítása elengedhetetlen.

A legalapvetőbb feladatok közé sorolható a nyakörv, a kutyapóráz, a szájkosár és a fajtának-, kornak- és méretnek megfelelő kutyaeledel kiválasztása, de az induló felszereléshez tartozik a kutyajáték, a paraziták elleni védekezés (pl. kullancsriasztó, bolhariasztó), sőt, kölykök – vagy még nem szobatiszta egyedek – esetében a kutyapelenka is.

Az autóban történő szállításhoz a legbiztonságosabb megoldást egy kutya box jelenti, a napközben magára hagyott szorongó kutyusok számára pedig ideális a kutya ketrec. Ha pedig mindez megvan, már csak valami finom (a kutyakaja ízénél finomabb) jutalomfalat és egy jó kutyasuli kell a boldogsághoz.

Macskák

Függetlenség és ragaszkodás – ez az elképesztő kettősség teszi a macskákat olyan vonzóvá. Önállóságukból fakadóan tartásuk bizonyos szempontból könnyebb, mint a kutyáké, de ez a faj is ugyanúgy igényli a törődést és a megfelelő gondoskodást. Ha semmire nem vágysz jobban, mint hogy az öledben doromboljon egy puha tappancsú szobatigris, a macskaalom és a macskaeledel mellett gondolnod kell néhány kevésbé nyilvánvaló tényezőre is.

A macskáknak kiolthatatlan vadászösztönük és óriási mozgásigényük van, ezért ha benti tartásra tervezel cicát, gondoskodnod kell ezek kielégítéséről. Erre a célra számtalan macska és kutya webshop, valamint kisállat kereskedés kínál szuper benti játékokat, melyekkel napi szinten foglalkoztathatod kis kedvencedet. A közös játék mellett jót tesz nekik, ha új ingerekkel is találkozhatnak, ezért érdemes kipróbálni a “sétáltatást” is, mely egy egyszerű macska hám és póráz segítségével bármelyik parkban kivitelezhető.

Díszállatok

A díszállatokról nehéz általánosságban beszélni, hiszen rengeteg különböző fajt sorolunk ide, melyeknek különböző igényeik vannak. Az akvárium díszhalaitól kezdve, a teknősökön és díszmadarakon át, egészen a kerti tó koi pontyaival zárva a sort megannyi gyönyörű élőlényt vehetsz magadhoz, hogy gondjukat viseld. Ha tudod, mi a különbség terrárium és akvárium szett között, már sínen vagy!

Fotó: Canva.com

És bár az akvárium árak időnként elég borsosak, akad néhány olyan akvárium webshop vagy a témával foglalkozó más online áruház, ahol kedvező áron kaphatók kiváló minőségű akváriumok és kisállat felszerelések.

PR-cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában