hirdetés

2021.02.14. 13:48

Vincze Lilla: A Dal erőssége a műfaji sokszínűség

Rutinos zsűritagnak számít Vincze Lilla, akit a közmédia dalversenyében már harmadik alkalommal láthatnak a nézők. Értékeléseit az őszinteség és az építő kritika jellemzi, de arra mindig nagyon ügyel, hogy véleményével ne bántsa meg az előadókat.

PR-cikk

A Dal 2021 ítésze az M5 csatorna kulturális magazinjában, a Librettóban mesélt a dalválasztó show különlegességéről, és azt is elárulta, milyen zenei műfajt hiányol még a palettáról.

„Emlékezni a legendákra, akik nélkül nem lehetne utat mutatni a mai fiataloknak” – nyilatkozta Vincze Lilla A Dal 2021-ben előadott Bergendy-megemlékezés kapcsán. A megható produkcióban a dalverseny tavalyi döntőse, Ember Márk volt a partnere. A Librettó műsorvezetőinek elárulta: nagyra értékeli a fiatal művész munkásságát.

„Rövid időnk volt arra, hogy összehozzuk az előadást, nagyon nehéz három és fél percbe belefoglalni egy egész életművet. Rendkívül hálás vagyok a művésztársaimnak, hiszen igazi csapatmunka volt ez a produkció. Márkról pedig újra bebizonyosodott, hogy nemcsak egy nagyon tehetséges színművész, hanem kitűnő muzsikus is” – vélekedett az énekesnő.

Lilla az interjúban bepillantást engedett a kulisszák mögé is, elmesélte hogyan választották ki azt a 40 szerzeményt, amely végül versenybe szállhatott a show tizedik évadában.

„Több mint 400 dalt úgy hallgatunk meg, hogy nem tudtunk az előadóról semmit: nem láttuk őket, fogalmunk sem volt arról, hogy ki a dalszerző, az énekes. Akikről azt gondoltam, hogy jól ismerem a hangjukat, még azokat sem tudtam beazonosítani. Ezt a kiválasztási folyamatot nagyon korrektnek tartom, mert így valóban nem lehet elfogult az ember” – árulta el az ítész.

A művésznő szerint A Dal erőssége már tizedik éve abban rejlik, hogy számos zenei stílus esélyt kap a versenyben. A műsor segítségével akár a rétegműfajok képviselői is bemutatkozhatnak a nagyközönség előtt.

„Jómagam a klasszikus zenétől, a rock and rollon át, a popzenéig sokféle műfajt kipróbáltam már, éppen ezért örülök annak, hogy A Dalban is színes a zenei paletta. Ennek ellenére még mindig vannak olyan műfajok, amelyek nem jelentek meg, például a sanzon, ami nagyon közel áll a szívemhez. Ebből ugyan Pejtsik Panna az idei évadban mutatott egy kis ízelítőt, de szívesen látnék több ilyen előadást is a dalválasztó show-ban” – tette hozzá Vincze Lilla.

A Dal 2021 – március 13-ig szombatonként 19.35-től a Duna Televízió műsorán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában