Vállaj

2021.04.19. 14:29

Vállaj a feltörekvő település

A járványhelyzet ellenére két beruházást is sikerült befejezni és átadni tavaly.

– A belterületi csapadékvíz elvezetőrendszer kiépítése, felújítása egy 47 millió körüli beruházás volt, amit tavaly fejeztünk be, adtunk át – részletezi Vilmos István polgármester. – Illetve kész lett egy több mint 100 milliós külterületi út felújítása és építése projekt is.

– Az idei évre áthúzódott egy megyei turisztikai fejlesztésünk, aminek az egyik állomása Vállaj. Az önkormányzat tulajdonában lévő sváb építészeti jegyeket magán hordó épületet renoválunk, amely bemutató- és pihenőtérként funkcionál majd. Mivel egyre nagyobb a turisztikai vonzerőnk, az átmenő forgalmat is figyelembe véve fejlesztjük a kerékpáros turizmust is. Ennek a közbeszerzése megtörtént, gyakorlatilag heteken belül köthetjük a szerződést, és után kezdődhet a kivitelezés.

– Sikeresen pályáztunk a Magyar Falu Programban a polgármesteri hivatal tetőszerkezetének a cseréjére, a jelenleg meglévő napelemrendszer bővítésére és ezáltal az épületben az elektromos fűtés kiépítésére, valamint külső és belső felújításra is sor fog kerülni. A belterületi járdákat évek óta a közmunka keretében újítjuk fel, de ennek ellenére pályáztunk és nyertünk 2,5 milliót, amiből biztosítani tudjuk a szükséges alapanyagot. Bízunk benne, hogy az idén egy jelentős járdaszakasz ismét megújulhat a faluban.

Óvintézkedések

– Ahhoz hogy minden visszakerüljön a járvány előtti, régi kerékvágásba, minden óvintézkedést megteszünk, illetve a háziorvosi szolgálattal egyeztetve segítünk a rendelőben is, vagy akik igénylik, az oltópontokra eljutásukat is megoldjuk.

– Az iskola tankerületi fenntartás alatt van, de aktívan részt veszünk a fertőtlenítésben. Tavaly vásároltunk egy ózongenerátort, és az iskola egészét újra sterilizáljuk. Az önkormányzat által fenntartott óvodát hétvégente fertőtlenítjük. Megszerveztük a gyerekek étkeztetését is, amit naponta házhoz hordunk. A hivatalban csökkentett módon, de folyamatosan tartunk napi 1 óra ügyfélfogadást. Előre bejelentkezéssel csökkentjük a kontaktusok számát.

– Nagy várakozással vagyunk a következő időszak pályázataira. Tovább folytatnánk a járdahálózat és az úthálózat megújítását. Az óvoda udvarát és a játszóteret szeretnénk fejleszteni, a temetőben ravatalozót szeretnénk kialakítani, és indokolt lenne egy határon átnyúló kerékpárút építése is.

Vilmos István

Vállaj Község Polgármestere

Címkék#Vállaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában