szponzorált tartalom

2021.06.14. 11:23

Hány szakma rejlik az online marketingben?

A marketingre sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy unalmas. Számtalan izgalmas lehetőség, fejlődési és tanulási perspektíva húzódik meg mögötte, több dologgal lehet foglalkozni a marketingen belül.

Az online marketing pedig rakétasebességgel változik, újabb és újabb kihívások elé állít, megpróbálva alkalmazkodni a legújabb internetes keresési algoritmusokhoz, meglovagolni a legfrissebb trendeket.

Mire nem tanít meg a marketingoktatás?

A mai gyerekek 20-30 év múlva olyan szakmákban fognak dolgozni, amelyek ma még nem is léteznek. Nem csoda hát, ha az oktatás nem képes lépést tartani a folyamatosan változó igényekkel. Igaz ez a marketingoktatásra is, különösen az online marketing tekintetében. Mire kinyomtatnak egy tankönyvet, már idejétmúlt.

Mire számíthatsz online marketingesként?

Online marketingesnek lenni számos előnnyel jár:

- Jól kereshetsz vele

- Változatos

- Kreatív

- Vállalkozást is indíthatsz

- Garantált a folyamatos fejlődés és tanulás

- Nem kell sok pénzt befektetned az induláshoz

- Bárhonnan dolgozhatsz

- Szabad lehetsz

- Nem lesz főnököd

Milyen tevékenységeket végezhetsz az online marketingen belül?

Az erősségeidre alapozva szakosodhatsz sokféle tevékenységre az online marketingen belül, kiválaszthatsz egy bizonyos tevékenységet, vagy végezheted az egyes tevékenységeket felváltva, kombinálva is:

- Lehetsz közösségi média specialista

- Írhatsz e-maileket

- Összeállíthatsz komplett marketingkampányokat

- Készíthetsz hirdetéseket

- Lehetsz SEO specialista

- Gyárthatsz tartalmakat

- Írhatsz blogbejegyzéseket

- Tervezhetsz affiliate marketing (partner marketing) rendszereket

- Készíthetsz weboldalt, webgrafikát

- Lehetsz szövegíró

- Lehetsz elemző

A tevékenységben lehetsz generalista, több alterülethez is értő szakember, vagy lehetsz specialista, aki elmélyült ismeretekkel rendelkezik egy-egy alterületen.

Fotó: wpkurzus.hu

A tudásnak sokszor nagyon elmélyültnek kell lennie bizonyos témákban, mert az online marketinghez ma már szinte mindenki ért, viszont csak kevesen tudnak felmutatni kimagasló eredményeket egy-egy területen. Tehát az a jó, ha van egy teljes képed, rálátásod a tevékenység egészéről, de bizonyos témákban jóval mélyebb tudással rendelkezel, mint az átlag.

A WPKurzus tanfolyamain nem csak weboldal készítéssel, hanem az online marketinggel is megismerkedhetsz.

Összegzés

Az online marketingeseket nem az egyetemen képzik, sokszor autodidakta módon válnak azzá, érdekli őket egy téma, amibe beleássák magukat, specialistává válnak és másoknak is átadják a megszerzett tudást. Folyamatosan fejlődnek, képzik magukat, cserébe viszont kreatív alkotómunkát végeznek, függetlenek és átlag feletti jövedelemre tehetnek szert. Szükséges hozzá fejlett problémamegoldó képesség, tanulni akarás, rugalmasság, kreativitás. Nem felel meg mindenkinek, viszont ha megszereted, hosszú távon is sikeres lehetsz.

- PR cikk -

Címkék#pr#alh_szon
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában