szponzorált tartalom

2021.06.14. 11:42

Miként hatott a koronavírus-járvány a betörések számának alakulására?

Van-e bármiféle összefüggés a koronavírus-járvány, valamint a betörések számának alakulása között? Amennyiben a válasz igen, mivel magyarázható leginkább a kialakult tendencia? Illetve mi várható ebből a szempontból a közeljövőben?

A bejegyzés keretei között ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten. Ezenfelül arra is ki fogunk térni, hogy miként védhetjük meg az otthonunkat a tolvajokkal és betörőkkel szemben.

Hogyan változott a betörések száma a koronavírus-járvánnyal egyidőben?

Az erre vonatkozó közlemények és releváns statisztikák egyértelműen azt támasztják alá, hogy a koronavírus-járvány hatására csökkent az illetéktelen behatolások, vagyis a betörések száma és gyakorisága.

Úgy is fogalmazhatunk tehát, hogy a Covid-19 helyzet a számos kellemetlenség mellett némi pozitív hozadékkal is járt. Legalábbis mindenképp örülni kell annak, ha arányaiban kevesebb otthonból tűntek el értékek, illetve kevesebb lakásba törtek be illetéktelenek.

Felmerülhet kérdésként, hogy leginkább milyen körülményekkel és tényezőkkel magyarázhatók a fentebb taglalt számok és tendenciák.

Mivel magyarázható a betörések számának a szemmel látható csökkenése?

Fontos tudni, hogy az általános adatok szerint a betörések csaknem harmada úgy történik, hogy a sértettek gyakorlatilag az otthonukban tartózkodnak. Ettől függetlenül persze afelől sem lehet kétség, hogy egy-egy ilyen szituációban a tolvajoknak sokkal nehezebb dolguk van.

Fotó: tavfelugyelet.criterion.hu

A koronavírus-járvány hatására pedig minden korábbinál többen voltak kénytelenek otthon maradni. Otthonról történt a munkavégzés, időben haza kellett érnie mindenkinek, vagyis a betörőknek is lényegesen kisebb mozgásterük akadt akcióba lendülni.

Vagyis könnyen racionalizálható annak a jelensége is, hogy erőteljesen csökkent az illegális behatolások aránya is. Persze adja magát a további kérdés, hogy mi várható ezzel kapcsolatban a közeljövőben.

Okozhatja-e a betörések számának a szaporodását a munkanélküliség növekedése?

A releváns munkaerőpiaci híreket olvasva és hallva bizony akadnak olyan iparágak és szektorok, ahol egészen nagyarányú elbocsátásokat voltak kénytelenek eszközölni a munkáltatók. Ez pedig egyúttal azt is jelenti, hogy viszonylag sokan maradtak, illetve maradhatnak jövedelem nélkül.

Vajon okozhat-e ez a tendencia újbóli növekedést a nemkívánatos betörések számában? A valóság az, hogy messze nem ilyen drámai a helyzet. Ráadásul az emberek döntő többségének sokkal hamarabb jut eszébe más munka után nézni, mintsem házról házra járva szerezni újabb zsákmányt.

Persze aggodalom helyett a legjobb, amit tehetünk, ha időben felkészülünk a nemkívánatos meglepetésekre. Mondjuk riasztórendszerrel, illetve távfelügyeleti szolgáltatással, hogy az otthonunk a távollétünkben is védve legyen a betörőkkel szemben.

- PR cikk -

Címkék#pr#alh_szon
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában