hirdetés

2021.07.22. 09:10

Partnerség határok nélkül

Sajtóközlemény a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében megvalósuló projektről.

 

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 2014-ben rendeletben hozta létre az Európai szomszédsági támogatási eszközt, azaz az ENI-t, amely egyebek mellett közvetlen támogatást nyújt az Európai Unió külső politikáihoz. Az európai szomszédságpolitikai kezdeményezés arra irányul, hogy támogassa a különböző gazdasági és társadalmi reformfolyamatokat az Európai Unióval szomszédos országokban.

Ezen program keretein belül nyújtott be sikeres pályázatot a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház, valamint ukrán partnere a Communal non-profit enterprise „Uzhgorod District Clinical Hospital of Uzhgorod district council of Zakarpattia region.

Míg az ukrán partner kórházban az intenzív terápiás részlegek fejlesztésére kerül sor, addig a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházban a Sürgősségi betegellátó osztály fejlesztését tűzték ki célul. A kórházban három területen kezdődik el hamarosan munka: építési beruházás, eszközbeszerzés, humánerőforrás fejlesztés.

Építési beruházás keretében többek között új vizsgálóhelyiségek, valamint új váróterem kerül kialakításra, mellyel a betegellátás gyorsabban, szervezettebben valósulhat majd meg.

A beszerzésre kerülő defibrillátor, fiberoszkóp, ágy melletti ultrahang és egyéb orvostechnikai eszközök mind a betegellátás színvonalának emeléséhez járulnak majd hozzá.

A pályázat megvalósítása során kiemelt fontossággal bír, hogy egy közös képzés keretében az újonnan kidolgozott szakmai eljárásrendeket és protokollokat mindkét intézmény szakdolgozói, orvosai megismerhessék és elsajátíthassák. Erre a szakmai fórumra várhatóan jövő tavasszal, a projekt egyik záró elemeként 4 napos képzés keretében kerül majd sor.

A projekt megvalósításának kezdete 2021. július 1., és várhatóan 12 hónapot ölel majd fel. A több mint 900.000 eurós projekt részben ENI, részben állami támogatásból, és az intézmények saját erőforrásából valósul majd meg.

A projekt címe: Cross-border cooperation for the care of high-risk patients

A projekt azonosítószáma: HUSKROUA/1901/8.2/0070

A projekt megvalósításának időtartama: 12 hónap

ENI támogatás összege: 823 359,45 €

További információk: https://huskroua-cbc.eu/

Ezt a sajtóközleményt az Európai Unió pénzügyi támogatásával hozták létre és tartották fenn.

Tartalma kizárólag a Szent Damján Görögkatolikus Kórház felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió véleményét.

 

 

Címkék#pr
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában