hirdetés

2021.09.23. 08:50

Fessünk számok alapján, akár gyémántokkal!

Mindig is érdekelt minket vagy gyermekünket a festészet, de valahogy túl bonyolultnak vagy komplikáltnak tűnt? Netán nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen egyedi és személyes ajándékot készítsünk kedveseinknek, legyen szó névnapról vagy más jeles alkalmi ünnepről? A számokkal vagy gyémántokkal festés nemcsak kifejezetten szórakoztató elfoglaltság, de megváltoztathatja a festészettel kapcsolatos felfogásunkat. Cikkünkben bemutatjuk az előnyeit és azt, hogyan érdemes belekezdeni!

Forrás: tefestetted.hu

Meghaladja a hagyományos festészetet

Rengetegen amiatt nem vágnak bele a festésbe, mert komplikáltnak tűnik: először meg kell tanulni az alapokat, sokszor még csak nem is a festőeszközökkel. Az ismereteket általában hosszú elkötelezettségű és akár anyagilag magas költségekkel járó tanfolyamokon sajátíthatjuk el. Ráadásul a különböző festékek mind másfajta vásznat és ecsetet igényelnek, és többféleképpen száradnak meg – ezt elsajátítani szintén sok idő. Ha pedig megunjuk, ezek a festékek akár hamar ki is száradhatnak, ami sok kellemetlenséget hozhat magával.

Ha nincsen időnk vagy türelmünk ezeket kitanulni, attól még nem kell lemondani a festészetről: a Te Festetted oldala remek megoldást nyújt mindazoknak, akik egyszerűen kikapcsolódnának, és a festés örömével alkotnának valami számukra kedveset.

Miben más a számokkal festés?

A festés számok szerint megadja az alkotás nyújtotta örömöt, méghozzá gyorsan, egyszerűen és könnyedén. A weboldalon különböző nehézségi fokozatok közül választhatjuk ki a számunkra izgalmas témát. Lehet absztrakt vagy kisállatos, graffiti vagy híres ember – a stílusok száma végtelen! Érdemes olyat választani, ami megszólít minket. Továbbá nincsen zsákbamacska, hiszen a weblapon már eleve láthatjuk, hogy mennyi színnel fogunk dolgozni – és azokat nem nekünk kell kikeverni.

Fotó: tefestetted.hu

A vásznat úgy kapjuk meg, hogy arra vékony fekete vonallal már felvitték a körvonalakat, és azon belül számokat helyeztek el. Ezek a számok iránymutatóak arra, hogy a vászonhoz kapott festékek közül melyiket kell használni. Nem kell a kevergetéssel foglalkoznunk – ha többféle kék árnyalat van a rajzon, akkor pontosan annyi megszámozott kék változatot fogunk kézhez kapni, amennyire szükség van a festmény elkészítéséhez.

Fotó: tefestetted.hu

Ha különleges ajándékot szeretnénk készíteni, választhatunk saját portrét is kifestésre. Ezzel igazán egyedi lehet a meglepetés, és valóban beletehetjük azt a sok örömöt és energiát, amit a megajándékozottal megoszthatunk.

Amire érdemes figyelni, hogy vásároljunk hozzájuk megfelelő ecsetet, mely a weboldalon szintúgy beszerezhető. Az igazán aprólékos festés számok után néha nagyítót is igényelhet, melyet szintén kiválaszthatunk a webshopban.

Ússzuk meg összefestékeződés nélkül

Ha még egyedibb és csillogóbb megoldást keresünk, és nem akarunk festékanyagokkal bíbelődni – mert félünk, hogy összepiszkolnánk velük az értékes bútorokat vagy a frissen festett falakat, vagy egyáltalán nem akarunk ecsetek kimosásával bíbelődni -, akkor nekünk találták ki a gyémántfestés műfaját. Az eljárás hasonló a szám alapú festéshez, itt azonban előre, a csomaghoz kapott színes műanyag gyémántokkal dolgozunk. A tárolón látható szám vagy szimbólum fog segíteni abban, hogy tudjuk, a ragadós vásznon hova helyezzük fel a kis csillogó darabkákat.

Fotó: shutterstock

Az eredmény egyedi és dekoratív lesz – bátran ajándékozható szeretteinknek, vagy saját lakásunk díszévé is emelkedhet. Az eredmény hamar és könnyedén látszani fog. Nem kell lemondani a festészetről, sőt – alap szintű tudással kifejezetten pihentető és szórakoztató elfoglaltság lehet, akár az egész család számára!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában