hirdetés

2021.09.20. 10:05

Hogyan nyomtass saját borítékot? Megmutatunk minden trükköt!

Az üzleti levelezés egy része még ma is postai úton kivitelezhető. Bár sok mindent tudunk küldeni online, de vannak helyzetek, amikor a hagyományos levél- vagy küldeményküldést nem tudjuk kiváltani.

A TonerPartners.hu segítségével összeszedtük azokat a tudnivalókat, amik betartásával garantáltan jó minőségű csomagolásban tudod továbbítani üzleti partnereid felé a dokumentumaidat.

A Te leveled ne legyen átlagos levél!

Gondold végig, hogy amikor Te kapsz küldeményt, mit nézel meg először? Hogy ki küldte, igaz? Akkor ezt az ismeretet használd fel, és készíts olyan címkét, vagy emblémát, ami kifejez téged.

Következőként a dokumentumod méretét vedd számba. Milyen vastag, mekkora méretű levelet, brossúrát, magazint szeretnél küldeni? Össze lehet-e hajtani?

Kezdődhet a borítékkeresés! Ezért is fontos tudnod, hogy egy könyvet szeretnél-e küldeni, vagy csak egy pár oldalas brossúrát. Amellett, hogy egy talpas borítékban teljesen felesleges elküldeni egy könnyű szóróanyagot, olyan érzetet kelt, hogy nem vetted a fáradságot, hogy megfelelőt keress, inkább abból dolgoztál, ami még raktáron volt.

Kis boríték, nagy boríték, talpas boríték

Ha elkezdesz körbenézni, hogy milyen boríték típusok vannak, hamar úgy érezheted magad, mint Gombóc Artúr a csokoládé boltban. A méretkülönbségek mellett még vannak más eltérő tulajdonságaik is.

Fotó: www.tonerpartners.hu

Papíralapú boríték: olcsó, könnyen lehet rá nyomtatni. Viszont ha dobálják a küldeményt, könnyen sérül, illetve pont olyan gyorsan ázik el, mint az irodai papír.

Kartonboríték: Kétféle verziója van: sima és hullámkarton. A karton, ha csak papírként tudjuk egyelőre magunk elé képzelni, akkor is tudjuk, hogy erősebb a hagyományos papírnál. Ez a tulajdonsága itt is érvényesül, tehát strapabíróbb, akár könyvet, folyóiratot is nyugodt szívvel csomagolhatunk kartonborítékba. Bár a vízzel szembeni ellenálló képessége nem sokkal jobb, mint a papírborítéké. A hullámkarton még a sima kartonnál is masszívabb, akár puha tárgyakat is nyugodtan postára adhatsz egy ilyenben.

Ha megvan a boríték, kezdjük a nyomtatást!

Ha sikerült a küldeményednek megfelelő csomagolást megtalálnod, érdemes a saját logót vagy a cég emblémáját rányomtatni, hogy ezzel is azonnal felismerhetővé tedd a termékedet. Gyorsan, és egyszerűen rá lehet nyomtatni a borítékra a címeket, viszont előtte érdemes utánanézni, hogy a nyomtató valóban támogatja-e ezt a funkciót.

Ha megbízható tonerre van szükséged, akkor nézd meg a hp nyomtató patronokat!

Technikai segédlet a nyomtatáshoz

A Microsoft 365 Wordben, a “levelezés” menüpont alatt a Borítékok gomb megnyomásával tudsz borítékra nyomtatni. A felugró ablakban a “Cím”-hez a szállítási címet írjuk, és alatta van lehetőség a feladó címének megadására.

A Beállítások menüpontban add meg a boríték típusát, és hogy milyen elhelyezkedéssel tetted a nyomtató tálcájába. Érdemes nyomtatás előtt megnézni a nyomtatási képet is ellenőrzésként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában