hirdetés

2021.09.22. 09:34

Így kedveskedjünk a kicsiknek az iskolakezdéskor

Véget ért a nyári szünet, már rendezett sorokban, a padban töltik napjaikat az iskoláskorúak.

pr-cikk

A napos, meleg idő helyébe a kissé borús, ám színekben pompázó ősz kerül. A felnőtteket is sokszor megviseli ez a változás, hát még a gyermekeket! Ebben a cikkben elhoztunk pár olyan ötletet, amellyel mosolygósabbá tehetjük a környezetünkben élő fiatal gyerekek napjait.

Kirándulás a sokszínű erdőben

Tulajdonképpen egyfajta átmenetet nyújt mindenki számára, ha a(z indián) nyár napsugarait kiélvezve megejtünk egy hétvégi, strandolós üdülést vagy akár csak egy kirándulást a helyi parkban egy hosszabb estével lezárva. Ezzel lelkileg is fel tudjuk készíteni magunkat és gyermekeinket egyaránt a következő időszakra. Hiányérzetük sem lesz, hiszen le lesz zárva megfelelően a nyár, remélhetőleg rengeteg szép emléket tudnak maguk mögött és frissen állnak neki az iskolai megmérettetéseknek.

Tanszerek + eszközök

Sikerült-e beszerezni a tanévkezdéshez szükséges tanszereket, eszközöket? Gondolunk itt most már a technológiai eszközökre is, hiszen az elmúlt évek, valamint feltételezhetően az elkövetkezendő évek is tartalmaznak meglepetéseket az oktatással kapcsolatosan. A távoktatás minőségi kivitelezéséhez és az online mód beillesztésének könnyítéséhez elengedhetetlen egy kiválóan működő, gyors, felszerelt laptop, vagy táblagép. Okostelefonok szintén használhatóak az órák részvételéhez, de ezek nem a legmegfelelőbbek erre a célra.

Ha netán nem tudjuk eldönteni, érdemes-e beruházni több tízezer, százezer forintot egy laptopba, lehetőség van bérelni is egy eszközt. Budapest teljes területén már napi 2.190 Ft+ÁFA-tól

Fotó: pixabay

A bevásárlást általában majd’ minden gyerek élvezi, hiszen a legtöbb esetben ők választhatják ki az iskolatáskát, a füzeteket, a matricákat, tollakat, ceruzákat, filceket – a sor végtelen, rengeteg dologra van szükség a kisiskolások jó teljesítményének biztosításához.

Ruha

Azonban abban az esetben, ha tavalyról megmaradt néhány tanszer, íróeszköz és egyáltalán semmi szükség efféle dolgok beszerzésére, akkor van „lehetőségünk” másféle pénzköltésre. Néhány új, divatos ruhadarab biztosan kedvcsinálóan hat gyermekünkre. Természetesen praktikus és szükséges dolgokat vásároljunk, mondjuk egy új télikabátot és hozzá passzoló sálat, sapkát a következő szezonra. Ilyen és ehhez hasonló praktikus, kedvező árú ruhát találunk a KiK üzleteiben, sok más hangulatfokozóval együtt. Akár egy, az adott évszaknak megfelelő dekoráció vagy egy különleges édesség – ezeket mind megtekinthetjük az üzletben.

Kiegészítők

Kiegészítők csoportjába tartoznak a különböző, elengedhetetlennek nem mondható eszközök, mint például egy uzsonnás doboz rajta a gyermek kedvenc rajzfilmhősével, vagy éppen egy menő mintával ellátott füzetborító. Persze ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy vásároljunk össze mindent, amit kinézett gyermekünk az üzletben.

Fotó: pixabay

Pihenés

Ez egy egyáltalán nem elhanyagolható pont az iskolára készülve, legyen szó egy első osztályba felvett, de akár egy egyetemi képzésre kezdő diákról. Frissen és kipihenten sokkal jobban teljesítünk, főleg az első napokban, amikor minden újnak és ismeretlennek számít. Minimum 8 órát tanácsos aludni, így másnap garantált jókedvvel indulhatunk útnak.

Felkészülés

Felkészülés alatt gyakorlati és elméleti síkon is gondolkodjunk, ezzel lényegesen elősegítjük a zökkenőmentes beilleszkedést, az új dolgok megszokását. Csinálhatunk gyermekünkkel különböző gyakorló feladatokat. Számolás, olvasás, bármi olyan tevékenység, mely kicsit visszatereli a gondolatot az iskolapadba és felfrissíti az eddig megszerzett tudást. Az elméleti, szellemi gyakorlatok célja szintén a ráhangolódás, nemcsak az iskolára és a tananyagra, hanem a légkörre, az osztálytársakra, barátokra.

Fotó: pixabay

Fontos tudatosítani már fiatal korban, hogy a változás bizony az élet része, amely néha járhat bökkenőkkel. Mindig arra kell törekednünk, hogy ezeket az akadályokat a tőlünk telhető legjobb módon „ugorjuk át” és ne ijedjünk meg attól, ha valami kicsit nehezebben megy.

Címkék#pr#pr cikk
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában