Szponzorált tartalom

2021.10.29. 16:18

Folyamatosan fejlődő település

Közös erővel teszik szebbé és élhetőbbé Csarodát.

– Községünkben tavaly a pandémia okozta helyzet miatt nem tudtuk megszervezni a rendezvényeinket, kizárólag kisebb körökben tartottunk meg a megemlékezéseinket – részletezi Hézser Ákos Pálné polgármester. – Ez az év sokkal jobbnak bizonyult, hiszen egy év kihagyás után az egész lakosság várta a Csarodai Falunapot, hogy végre újra egy közösségben lehessenek. Nemrégiben megtarthattuk újra az Idősek Estjét, és ismét személyesen ünnepelhettük és köszönthettük a szépkorúakat. Reméljük, hogy az adventi rendezvényünket is megtarthatjuk idén olyan keretek között, ahogy mi azt megálmodtuk.

Biztonságosabb közlekedés

– Az idei évben a Magyar Falu Program keretében Kerékpár út felújításra nyertünk támogatást 32.242.755 millió forint összegben. Szintén hazai forrású, 5.545.273 forint összegű támogatásból a Szabadság utca kerül teljes felújításra. A kivitelezés vonatkozásában az utca felújítása elkezdődött, majd ezt követi a kerékpárút renoválása. A felújítás eredményeképp a szabadság utcáról a Napközi Konyha megközelítése jelentősen könnyebb lesz. A kerékpárút községünk főútján végig halad, a burkolati sérülések, vízelvezetés okozta problémák, valamint a szegélyek kerülnek javításra. Ennek következtében sokkal biztonságosabb lesz rajta a közlekedés. Várhatóan november 10-ig mindkét felújítás befejeződik. Az elnyert forrásokat szeretnénk megköszönni Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselőnknek és Magyaroroszág Kormányának.

– Korábbi pályázatunk kivitelezése is folyamatban van. Uniós forrásból egy információs pontot, egy terminált alakítunk ki a templom közelében. Településünkről és a közeli nevezetességekről kaphatunk majd tájékoztatást, elérhető lesz a községek honlapja, tájképek, valamint ingyenes wifi lehetőség is lesz majd az infópontban. A projekt fizikai befejezése december 10-ig várható.

– Mindemellett az önkormányzatunk tavasszal saját forrásból urnafalat építtetett, ezzel is fejlesztve a temetőnk infrastruktúráját. A közösség ereje nemcsak az idei rendezvények megszervezésében is kivitelezésében nyilvánult meg, hanem a falu szebbé és hangulatosabbá tételében is jelentős energia befektetés mutatkozik meg a részükről, ehhez nagyon jó példa az önkormányzatunk előtti tér őszi színekbe való burkolása, illetve az évszakot jellemző dekoráció elkészítése.

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában