hirdetés

2021.10.27. 10:07

Töretlen a fejlődés Paszabon

A település élhetőbbé tétele a folyamatos cél.

– A Magyar Falu Programnak köszönhetően olyan fejlesztéseket tudunk megvalósítani, amiről eddig csak álmodtunk – fejti ki Tajthy Péter polgármester. – A temetőben például az urnafal bővítése után most sikerült infrastrukturális fejlesztésre támogatást nyernünk, közvilágítást, dísz kandelábereket helyezünk ki a sírok közé. Ez nemcsak hasznos, hanem nagyban javítja a temető összképét is. A település központjában lévő játszótér már nagyon elavult volt, ezért ez is teljesen megújul, jövő tavasszal szeretnénk átadni. Egy 20 milliós belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően két rossz minőségű utcát újra le tudtunk aszfaltozni, így már csak 2 utcánk maradt, amelyeknek rosszabb az állapota. Tavaly sikerült felújítanunk kettő külterületi utat is, de benyújtottunk vidékfejlesztési pályázatot, így még két mezőgazdasági utat tudunk megújítani, ami a helyi vállalkozók könnyebb munkavégzését segíti. A Paszabi Szőttes Népművészeti Tájház teljes rekonstrukciójára is nyertünk 20 millió forint támogatást a Magyar Falu Programban. Újjászületik az épület külső része, és a múzeumi rész is új berendezésekkel, vitrinekkel, csillárokkal gazdagodik. Így a mai kornak megfelelő kiállítóterem lesz, méltó helyet biztosít majd a paszabi szőtteseknek.

Fotó: önkormányzat

– Idén tanévkezdési támogatást tudtunk adni valamennyi diáknak, általános- , közép- és felsőfokú tanulmányokat végzőknek is. Az óvodásoknak pedig beiratkozási támogatással könnyítettük meg a szeptemberi kezdést. Október 8-án az idősek világnapja alkalmából vendégül láttuk a helyi időseket finom vacsorával, és neves fellépők szórakoztattak mindenkit.

Fotó: önkormányzat

– Várjuk a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program következő kiírásait, mindenképpen szeretnénk egy idősek nappali ellátó központját kialakítani. A Magyar Falu Program segítségével megvásároltunk egy elhagyott ingatlant, és oda tervezzük a nappali ellátó központot. Így az otthon gondozás helyett, egy nappali közösségi teret tudnánk biztosítani. Tervezzük a templomkertben lévő doni hősök emlékmű felújítását is, amit januárban, az emléknapon szeretnénk felavatni. A TOP keretében szeretnénk infrastrukturális fejlesztéseket is még megvalósítani, nagyon fontos lenne buszöblök kialakítása, és egy zebra az iskola és az óvoda közé a biztonságosabb közlekedésért.

 

Címkék#Paszab

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában