Hirdetés

2022.01.25. 00:00

Mitől függ a CBD-olaj minősége?

A megbízható gyártók a CBD-olaj előállítása során nagy hangsúlyt fektetnek a minőségbiztosítási eljárások precíz betartására, hogy a legjobb minőséget tudják nyújtani a vásárlók számára. Mi jelenti a garanciát a kiválóságra?

Forrás: Freepik

Mit kell tudni a CBD-olajról?

 

A CBD-olaj a kannabisz növény kivonatát tartalmazó készítmény. A CBD, azaz a kannabidiol egyike a kannabisz növényben megtalálható speciális vegyületeknek, az úgynevezett fitokannabinoidoknak, amelyek közül az egyik legismertebb a tudatmódosító hatású THC. A másik jelentős fitokannabinoid, a CBD viszont sem függőséget, sem pedig bódultságot nem okoz.

 

Mi biztosítja a CBD-olaj minőségét?

 

- A magas minőségű CBD-termékek szabadföldön termesztett, nemesített kannabisz növényből készülnek, és nem tartalmaznak szennyeződéseket, nehézfémeket vagy pszichoaktív összetevőket.

 

- A felelős CBD-előállítók a kannabisz növény termesztésénél nagy gondot fordítanak a fenntartható gazdálkodási gyakorlatra. Környezetvédelmi módszereik közé tartozik a vegyszermentesség, a csepegtető öntözés és a víztakarékosság is.

 

- A késztermékek minőségét harmadik fél általi, független laboratóriumban is ellenőrzik a szabványok által előírt analitikai vizsgálatok során. Ez a több ponton biztosított, tökéletesen visszakövethető rendszer felel a boltokba kerülő CBD-olaj tisztaságáért és minőségéért.

 

- A THC-t ipari kromatográfiával távolítják el, ami biztosítja, hogy a CBD-olaj tiszta, biztonságos és THC-mentes legyen.

 

Hogyan határozható meg a CBD-tartalom?

 

A minőséggel kapcsolatos kritériumok egyik legfontosabb ismérve a CBD-tartalom. Míg a megbízható gyártók az ár-érték arány könnyű kiszámíthatósága érdekében a CBD-tartalmat mg-ban jelölik a termék csomagolásán, addig bizonyos készítményeken csalóka módon százalékos arányban adják meg ezt a fontos információt. Ez félrevezető lehet a vásárlók számára, mivel a magasabb százalék nem egyenlő automatikusan a megnövelt CBD-tartalommal.

 

Az USA Medical CBD-olajok csomagolásán minden esetben megtalálható az 1 ml-re vetített CBD-mennyiség, mg-ban megadva. Mivel 1ml CBD-olaj kb. 30-35 cseppet tesz ki, ebből az adatból már könnyedén kikalkulálhatjuk, hogy például 1 csepp az 500 mg-os termékből körülbelül 0,5 mg CBD-t tartalmaz.

Forrás: USA Medical

 

Minőségi CBD-termékek az USA Medicaltól

Az USA Medical Kft. az egyik legnagyobb amerikai CBD-előállító óriásvállalat termékeinek kizárólagos hazai és kelet-európai forgalmazója. Nem véletlen, hogy természetes alapú készítményeik Magyarország egyik legkeresettebb CBD-termékei.

 

Kannabisz alapú CBD-kivonataikat a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) irányelveit követve állítják elő szigorú minőségellenőrzési és vizsgálati rendszert alkalmazva, kifejezetten az európai piacra. Minden termékük CPNP-regisztrációval rendelkezik.

 

Az USA Medical által kínált CBD-olaj tartalmazza a kenderből kinyerhető, értékes esszenciális zsírsavakat, fitokannabinoidokat, terpéneket, szterolokat és flavonoidokat. Az értékes CBD-kivonatot minőségi szőlőmag-, kendermag- és narancsolaj keverékében feloldva forgalmazzák. A CBD-olaj ára minden dózisnál változó, de ár-érték arányban a piacon fellelhető hasonló termékekhez viszonyítva az egyik legkedvezőbb.

 

PR-cikk

 

 

 

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában