Hirdetés

2022.05.26. 10:46

Bökönyi összefogás – Komplex telep-program projektnyitó

Forrás: Bököny Község Önkormányzata

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település önkormányzata – az elmúlt évtizedek pályázati eredményeit figyelembe véve – kimagaslóan magas összegű támogatást, 199.946.000 forintot nyert az EFOP-1.6.2. Komplex telep-program megvalósítására. Bökönyben 4 szegregátum található, ezek közül két területen, összesen 10 utcában, 115 fő bevonásával kívánják megvalósítani a fejlesztést. Ennek célja, hogy a szegregált környezetben élők társadalomba való integrációját könnyítsék, egészségügyi állapotukat, humán szolgáltatásokhoz való hozzáférésüket javítsák.

A megnyitó ünnepségen szép számmal jelentek meg azok a családok, amelyek a projekt kedvezményezettjei lesznek a következő két évben. Őket köszöntötte Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és Piskolczi Géza polgármester.

Sztojka Attila főosztályvezető úr, aki az EMMI Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárságának képviseletében vett részt a megnyitón, egyebek között arra hívta fel a szakemberek figyelmét, hogy programban nyílt párbeszédre van szükség, s minden találkozási pontot meg kell találni a rászorulókkal. Kiemelte, hogy 2021-ig minden pályázni kívánó önkormányzatnak felül kell vizsgálni a Helyi Esélyegyenlőségi Programot, amely a települések felzárkózási fejlesztéseinek legfontosabb tervezési és stratégiai dokumentuma. Sztojka Attila hangsúlyozta: minden résztvevőnek meg kell találnia a saját felelősségét a programban ahhoz, hogy az egyén fejlődhessen, az itt élő családok körében harmónia legyen.

A bökönyi két szegregátum lakossága 293 fő, közülük 115 főt vonnak be a programba, ám a szolgáltatásokat igénybevevők száma eléri majd a 150 főt. 87-en vesznek részt konyhai kisegítő, intézménytakarító, mezőgazdasági munkás, kerti munkás képzéseken. A programba bevontak részére szülésre, gyermekvállalásra felkészítő, kommunikációs és személyiségfejlesztő, illetve mentálhigiénés tréninget szerveznek. 2 Csillagszolgáltató pont kialakítását és a Csillag szolgáltatóház, a jelenlegi Művelődési Ház felújítását tervezik. Integrált környezetbe 10 új szociális bérlakást építenek az EFOP-2.4.1. „Szegregált élethelyzetek felszámolása” komplex programok pályázaton nyert támogatásból, amelynek összege 194.817.526 Ft.

Bököny, 2018. október 24.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában