Hirdetés

2022.05.16. 11:49

Fűnyírás mesterfokon

Sokan szeretik a frissen vágott fű illatát, viszont sokkal kevesebben szeretik magát a fűnyírást.

Forrás: /www.plazaweb.hu/

A kerti munkálatok amellett, hogy kikapcsolnak, sokszor meglehetősen fárasztóak vagy éppen unalmasak. A gyep rendszeres vágása elengedhetetlen, hiszen ha elhanyagoljuk, akkor rövid időn belül felüti a fejét a gaz, ráadásul a magas fű nyírása még nehézkesebb.

Szerencsére azonban a kerti gépek is egyre modernebbek, így még inkább a segítségedre lehetnek abban, hogy minimális munkával lehess egy rendezett gyep tulajdonosa. Ebben a cikkben több olyan benzinmotoros fűnyíró készüléket mutatunk, amik elvégzik a dolog oroszlánrészét.

Vezeték nélkül

A mai társadalom egyre inkább régimódinak tartja azokat a berendezéseket, amik csak vezetékkel működtethetők. Egyrészt a vezeték korlátokat szab, hiszen véges az a távolság, amire menni tudunk vele az áramforrástól, másrészt zavaró tényező. Útban van, összegabalyodik, megtörik, stb. A kerti gépek egy része ezért kapható akkumulátoros kivitelben is, ami áthidalja az előbbi problémákat, cserébe számításba kell venni, hogy az aksi tudja-e ugyanazt a teljesítményt, illetve mindig gondoskodni kell a megfelelő töltöttségi szintről. A benzines eszközök esetében csak némi üzemanyagra van szükség, és már viheted is a gépet a kertbe dolgozni. A PLAZAWEB.HU webáruház benzinmotoros fűnyírói között garantáltan megtalálod az ideális kerti segítőt.

Önjáró vagy nem önjáró?

Egyre többet hallani az úgynevezett önjáró készülékekről. Ezeket a típusokat is gyártják mindhárom üzemeltetési móddal. A bejárandó terület nagysága szerint szokták letenni a voksukat a felhasználók egyik vagy másik típus mellett. A kisebb füves részekhez nem feltétlenül kell önjáró berendezés, de a közepes vagy kifejezetten nagy telek megkívánja a hátsó vagy összkerék meghajtás besegítését. Ez akkor is jól jön, ha egyenetlen a talaj, emelkedőn vagy lejtőn kell haladni.

Vedd figyelmebe személyes adottságaidat is, ha gyengébb fizikummal rendelkezel, vagy idősebb / fiatalabb családtag is fogja vágni a füvet, akkor érdemesebb az utóbbi modellek között keresgélned.

Egyéb funkciók

A benzinmotoros fűnyírók abban megegyeznek, hogy alacsony fogyasztásúak, viszont emellett nézd át alaposan a funkcióit, mert eltérők lehetnek. Minél nagyobb a munkagép vágószélessége, annál kevesebbszer kell fordulnod, ha egybefüggő, nyílt terepen kell dolgoznod. Viszont ha kerülgetned kell a fákat, akkor a kisebb a praktikusabb. Minél nagyobb a gyűjtőkosár, annál kevesebbszer kell ürítened.

Az is fontos lehet, hogy mulcsozásra alkalmas-e a fűnyíró, hiszen így még egy műveletet el tudsz vele végezni. A nagy teljesítmény garantálja, hogy neked csak minimális erőbefektetéssel járjon a kerti munka, és ha a tolókar ergonomikus kialakítású, akkor még a tenyered sem hólyagosodik fel.
 

Címkék#alh_szon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában