Hirdetés

2022.05.11. 12:43

Hogyan segíthetünk cukorbeteg kedvencünkön?

Mindannyian azt szeretjük látni, ha szeretteink boldogok és egészségesek, ezért igyekszünk támogatni őket ebben, ahogy az csak telik tőlünk.

Forrás: www.petissimo.hu/

Ugyanez a helyzet akkor is, ha a háziállatainkról van szó!

Cukorbetegség az állatoknál?

Sajnos igen, egyre gyakrabban fordul elő, hogy kutyáinkat vagy macskáinkat diagnosztizálják ezzel a betegséggel. Szerencsére ma már nem kell ettől teljesen kétségbeesni! Megfelelő terápia mellett, az étkezésre való gondos odafigyeléssel rengeteget tehetünk azért, hogy egyrészt a jószág állapota ne romoljon, s a cukorbetegséggel járó további bajokat elkerülhessük!

Ilyen az is, hogy megfelelő Petissimo kutya gyógytápok közül válogatjuk ki azt, amelyik a problémának megfelelő, s olyan összetevőket tartalmaz, amelyek támogatják az egészségét. Kiemelkedő minőségben és nagy választékban találjuk meg ezeket a Petissimonál!

Inzulinra is szükség lehet!

Az ideális táplálkozás, valamint megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás biztosítása mellett is előfordulhat, hogy az állatorvos javaslata az lesz, hogy inzulinnal is segítsük kedvencünket. Ettől sem kell megrémülni, ne feledjük, hogy nagyon sokan élnek ezzel a nehézséggel együtt, s szerencsére nem kell, hogy kizárja a boldog életet.

A kezelést azonban természetesen az orvos utasításai szerint haladéktalanul meg kell kezdeni. A kutyák esetében az inzulin kétféleképpen adagolható. Az egyik megoldás az injekció lehet, a másik pedig a kifejezetten nekik fejlesztett inzulintoll, a VetPen. Amennyiben még soha nem kellett injekciós tűvel gyógyszert adagolnod se magadnak, se másnak, ráadásul a hideg is kiráz az egésztől, akkor érdemes az utóbbival próbálkoznod.

Az inzulintollal ugyanis jelentősen egyszerűsödik a folyamat, ráadásul elkerülhetővé válnak a szúrás okozta fájdalmak. Mivel ebben az esetben egy rendszeresen alkalmazott szerről van szó, ezért egyik szempontot sem szabad figyelmen kívül hagyni. Abban is egyszerű a használata, hogy az aktuálisan szükséges gyógyszermennyiséget nagyon könnyen állíthatjuk az eszközön, ez pedig hatalmas segítséget jelenthet.

Amennyiben bizonytalanok vagyunk az alkalmazás helyes kivitelezésében, az állatorvos meg tudja mutatni a helyes módszert, hogy aztán mi magunk is beadhassuk a szükséges mennyiségben a kutyánknak.

Sajnos szövődmények is előfordulhatnak

A cukorbetegséget számos egyéb probléma megjelenése is kísérheti. A kiskedvenceknél ezek közül a leggyakrabban a hipoglikémia fordul elő. Ez azt jelenti, hogy a vérnek a cukorszintje az elvárt és normálisnak számító szinthez képest lecsökken. Mivel ilyenkor az agy glükózellátása veszélybe kerül, ezért minél gyorsabban cselekednünk kell!

Amennyiben nyugtalanságot, remegést vagy más meglepő viselkedést tapasztalunk, a legjobb, amit tehetünk, hogy haladéktalanul megetetjük. Konzultáljunk állatorvosunkkal, hogy hogyan reagáljunk a különböző helyzetekben, amelyek gyakran előfordulnak cukorbeteg kisállatoknál, így biztosan nem ér minket sem váratlanul, sem eszköztelenül ez a krízishelyzet sem!


 

Címkék#alh_szon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában