Hirdetés

2022.08.19. 00:00

Előre mozdítják a felvonóipart

A Wittur magyarországi vállalata a liftajtó- és kabingyártásban európai, sőt világszinten is élen jár. A Sematic Hungária Kft. új ügyvezetője Michael Spode, akit arról kérdeztünk, hogy a vezetésével változik-e a vállalatirányítási koncepció?

Forrás: Wittur

Meghatározott értékek mentén működünk annak érdekében, hogy mi legyünk az első számú üzleti partner a felvonóiparban, és ezzel segítsük a vállalat növekedését és mindennapjait. Így alapvetően nem fog változni vállalatirányítási koncepcióm. Mint minden vezetőnek, nekem is megvan az egyéni stílusom, de mindemellett híve vagyok a Wittur hét értékének, és hiszek a vállalat célkitűzésében, azaz „Előre ozdítjuk a felvonóipart”.

 

 

 

Hogyan tudják követni, hogyan tudnak alkalmazkodni a világ liftpiacának változásához, fejlődéséhez?

A Wittur magyarországi vállalata a liftajtó- és kabingyártásban európai, sőt világszinten is élen jár.
Sikerünk alapja a mérnöki szakértelem, a folyamat vezérelt megközelítés, az innovációs képességünk, és ezek mellett elengedhetetlen a részlegek közötti gördülékeny együttműködés. 

Michael Spode ügyvezető
 

Ebben az iparágban, csak úgy, mint az autóiparban vagy akár a repülőgépgyártásban nagyon fontos a minőségi és biztonsági követelményeknek való megfelelés. A szemnek gyakran láthatatlan technológiánk segítségével a felvonóink biztonságosan működnek. 
Egyik stratégiai alappillérünk a vevői ügyfélközpontúság, hiszen minden akció a vevővel kezdődik és a vevőnél végződik. Hogy mindig a legjobb megoldásokat nyújtsuk a vevőink számára szakértői csapatunk nemzetközi és helyi partnerekkel működik együtt.

Milyen szemlélettel választják ki a munkatársaikat?

Sikerünk érdekében elengedhetetlennek tartom, hogy mindenkit a számára megfelelő munkakörbe illesszünk. HR-csapatunk a legmodernebb kiválasztási eszközökkel gyorsan beazonosítja a tehetségeket, s ahhoz is megvannak a technikáink, hogy a felvételt követően biztosítsuk a megfelelő betanítást.

Fontosnak tartjuk, hogy szervezetünk munkavállalóit fejlesszük és karrierutat kínáljunk nekik, és lehetőséget biztosítunk, hogy megpályázzanak magasabb szintű, akár regionális pozíciókat. Ezen fejlesztéseink eredményességét mutatja, hogy nyitott munkaköreink több mint 20%-át belső kinevezéssel töltöttük be, az elmúlt évben amire különösen büszkék vagyunk. Szeretném, ha ez az arány a jövőben tovább növekedne.

Milyen jövőképet tudnak biztosítani a dolgozóknak?

A Wittur stabil vállalat, hosszú távú munkalehetőséget biztosítunk kollégáink számára. Mind a gyártóüzemünk, mind a Tiszavasvári úton működő, külföldi gyárainkat támogató szolgáltató központunk tovább fejlődik a következő hónapokban és években. Jelenleg közel 800 főt foglalkoztatunk, terveink szerint a közeljövőben 1000 fő fölé nő a létszámunk.

Szeretnénk támogatni és bevonzani a tehetséges fiatalokat, ezért tovább erősítjük kapcsolatainkat a helyi iskolákkal, egyetemekkel, így az iskolapadból kilépve tudnak majd hozzánk csatlakozni a jövő munkavállalói.

Végső soron célom az, hogy a Wittur az egyik legkedveltebb munkáltató legyen Nyíregyháza és a környék lakóinak számára.

Szeretném, ha a Wittur egyre nagyobb szerepet vállalna a nyíregyházi közösség támogatásában is. Vállalatunk fő szponzorként vesz részt az augusztus 28-án megrendezésre kerülő II. Nyíregyházi Futófesztiválon, ahová mindenkit szeretettel várunk. A jótékonysági futásra benevezett összeget teljes mértékben a Jósa András Kórház Gyermekosztályának ajánlják fel a szervezők.

Piacvezető vállalatként milyen terveik vannak az elkövetkező évekre?

Ma a világ lakosságának mintegy 55%-a, 4,2 milliárdan élnek városokban. Ez várhatóan a jövőben is növekedni fog. 2050-re a városban élő lakosság száma több, mint duplájára fog emelkedni, tízből heten városokban fognak élni. Így nem meglepő, hogy iparágunk közel 20 %-ot növekedett 
az elmúlt évtizedben.

Elsődleges feladatunk továbbra is az, hogy a vevőink minden speciális és egyedi igényét is ki tudjuk elégíteni időben és hibamentesen, egészen az ipari felhasználástól a luxus kivitelű liftekig, versenyképes áron. 

PR-cikk

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában