Nyíregyháza

2021.07.28. 09:00

BikeSafe kerékpár-regisztráció Nyíregyházán

A program elsődleges célja az eltulajdonított kerékpár azonosítása, valamint a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatása.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai BikeSafe kerékpár-regisztrációra várják az érdeklődőket 2021. július 29-én 14 órától 18 óráig Nyíregyházán a Bringa Sziget kerékpárszaküzletben (Nyíregyháza, Agyag u. 6.). Az országos nyilvántartási rendszerbe vételhez a rendőrök lefotózzák a jelentkezők kerékpárjait, majd rögzítik a járművek egyedi jellemzőit, és a tulajdonosok adatait. A regisztrált bicikliket végül egy matricával látják el, amely azt jelzi, hogy a kétkerekű már szerepel az adatbázisban. A kezdeményezés célja, hogy lopás esetén a jelölés segítse a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja őrizetlenül!

Mindig válasszanak olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!

Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyják a biciklit!

A kerékpáron ne hagyjanak értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!

Regisztráltassa biciklijét a rendőrség által indított országos BikeSafe[1] programban!

Ha minden óvatosság ellenére ellopják a kerékpárját, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!