Nyíregyháza

2021.11.22. 11:00

„Antihalloween” parti Sóstóhegyen

Mizsákné Sipeki Viktória

Tök-jó délutánt szerveztek nemrégiben a nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tagintézményében, Sóstóhegyen a diákönkormányzat tagjai az iskola tanulóinak. A frissen megalakult DÖK-ösök egy „antihalloween” parti ötletét dolgozták ki.

– A magyar népszokásokat elevenítettük fel, hiszen több száz éve a magyar legények is faragtak már tököt, amit vicsorinak hívtak. Kivilágították, és a lányokat ijesztgették vele. E jeles napon a diákok a pedagógusok és a szülők segítségével vették kézbe a tököt, s emellett nyolc helyszínen játszhattak izgalmas őszi népi játékokat: várat építettek góréból és csutkából, bekötött szemmel gesztenyét kerestek a dió között. Diót célba dobtak, fakanálban hordtak, seprűvel tereltek. Gesztenyét gyűjtöttek ugróiskolázás közben, és kirakóztak. A legnagyobb sikert a csőből kiguruló dió „kalapálása” aratta. A rendezvényt táncház zárta, amit Papp Judit néptáncoktató tartott. A program idején sütivásár is volt, amelyen az szülők is kitettek magukért, hiszen őszi termésekből készítettek fantasztikus süteményeket és díszletet. A legszebb, legősziesebb asztal az 1. a osztályé volt – emelte ki Molnárné Boczkó Erika szervező, a DÖK mentor tanítója.

Gesztenyét kerestek a dió között | Fotó: iskola

Mizsákné Sipeki Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!