Sétatér

2019.11.29. 17:32

A kisvárdai besis gólyák emléktúrája

Ahhoz, hogy igazi besisekké válhassunk, elengedhetetlenül fontos a Besi-túrán részt venni.

Mint minden évben, idén is a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 9. évfolyama látogatott el a magyar felvilágosodás meghatározó alakjához fűződő helyszínekre.

A túrát a Himnusz eléneklésével, két diák szavalatával és a gimnázium előtti Bessenyei-szobor megkoszorúzásával kezdtük a parkban, tiszteletünket téve a történelmi költő előtt.

Ezután a 9. évfolyam diákjai autóbuszokkal Tiszabercelre utaztak, ahol Bessenyei György szülőháza található. Ezen a helyszínen három tanuló énekelt gyönyörű népdalokat, majd koszorút helyeztünk el az emlékház falán. A korabeli tárgyakat, a régi iratokat őrző ház egykori lakójáról a korábbi irodalomórán kaptunk részletesebb bemutatót, így külön érdekes volt a hallottakat összevetni a látványélménnyel.

A következő megálló Nyíregyháza volt, ahol megkoszorúztuk a bihari remeteként is emlegetett költő sírját. Innen az utunk a Debreceni Egyetem falai közé vezetett, programunk fontos része lett ez az állomás is, komoly motiváló erő a tanulásban, hogy ilyen szép egyetemre juthassunk be.

A gyönyörű parkban sétálgatva, az impozáns épületet csodálva, új barátokkal körülvéve zártuk a felejthetetlen élményt nyújtó napot, mely nemcsak oktató jellegű, de jó hangulatú közösségfejlesztő esemény is volt.

Kovács Bianka 9.d

Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!