Sétatér

2019.11.18. 15:48

A sport – a lélek karbantartója

Véleményem szerint a testmozgás az egészséges életmód nélkülözhetetlen része, melyet óvodástól az idősebbekig mindenkinek komolyan kellene vennie. Nem csak fittebbek, hanem mentálisan is egészségesebbek leszünk általa.

Forrás: Pixabay

Tudományosan kimutatott tény, hogy azok a diákok, akik naponta legalább fél órát mozognak, jobban tudnak koncentrálni az elméleti tanulnivalókra is.

Ezt az állítást saját tapasztalataimmal is alá tudom támasztani. Hetente háromszor van testnevelésórám az osztályommal, amikor röplabdázunk, erősítünk, futunk és különböző felméréseket végzünk együtt. Számomra nem csak a feladatok izgalmasak, hanem a csoportos mozgás is feldobja a hangulatomat. Egy jó kis tesiórán mindannyian felfrissülünk, aztán újult erővel indulunk neki a nehéz órák kihívásainak.

Továbbá az iskolai tornacsapat tagja is vagyok. Ez azt jelenti, hogy hetente kétszer másfél órás edzésünk van, mely nálam általában a két órát is meghaladja. Mialatt a sokféle nyújtást, akrobatikát végzem, teljesen el tudok felejtkezni a körülöttem lévő világról, a gondjaimról. Az edzések alatt úgy érzem, mintha megkönnyebbülnék, mert a szellemileg megterhelő feladatok után a testmozgás maximálisan újratölti mind a testemet, mind a lelkemet. Ugyanez a helyzet a táncórákkal.

Az edzések mellett mindennap tornázom otthon is, mert a mozgás évek óta a lételemem. Ez a sokféle sport kicsi koromtól az előnyömre vált, mert a megfelelő koncentrálóképességemnek köszönhetően minden évben kitűnő tanulmányi eredményt értem el.

Amikor nincs kedvük a barátaimnak mozogni, biztatom őket, mivel ők is látják rajtam, hogy a sport mire képes. Biztosítja a testi-lelki egyensúlyt.

Összegzésül, minden egyes nap szánjunk egy kis időt a testi edzésre is, hogy hatékonyabban teljesítsünk és boldogok legyünk!

Lázár Judit 10.C

Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Koll.

tanára: Juhász Béláné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!