SÉTATÉR

2019.11.21. 12:44

Formáld magad!

Katus Attila személyi edző, aerobik szakedző, életmód-tanácsadó, sportaerobik sportágban hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok sportoló, Világjátékok-győztes.

Katus Attila

Forrás: youtube

2014-ben megjelent Formáld magad! című könyve, amely segít a rossz szokások megváltoztatásában, az egészséges életmód elérésében és annak megőrzésében. Ezt a könyvet ajánlom kezdőknek, újrakezdőknek, fiataloknak és időseknek egyaránt. Olyanoknak, akik törődnek egészségükkel, odafigyelnek a táplálkozásukra és szeretnek sportolni, de akik még csak most ismerkednek intenzívebben a sportos életmóddal, azoknak is tökéletes, és motivációt is kaphatnak a könyv olvasása közben. Egy szóval ajánlom mindenkinek, akinek fontos az egészsége, annak megtartása a hétköznapokban, minden életkorban és élethelyzetben.

Ebben a könyvben találunk testmozgási formákat, lehetőségeket, akár azt is megtudhatjuk, hogyan sportoljunk munka közben, az irodában, otthon, az ünnepek alatt és után. Hogyan kezeljük a stresszt a mindennapokban a sport által. Különböző légzési és nyújtási gyakorlatokkal is megismerkedhetünk, melyek pár perces kikapcsolódásra és felfrissülésre tökéletesek.

Megismerkedhetünk speciális csoportok mozgásformáinak lehetőségeiről. Például a gyermekek, idősek, magas vérnyomással élők, túlsúlyosak, asztmások vagy akár a cukorbetegek is megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb sportolási formát.

Van, hogy sportolás közben egy nem várt esemény, sérülés következik be, melynek lehetnek külső és belső okai is. Ezekkel is megismerkedhetünk ebben a könyvben. Megtudhatjuk azt is, hogyan kerülhetjük el ezeket, mire kell odafigyelni, és azt is mikor nem javasolta a torna. És ha már bekövetkezett a sérülés mit kell tennünk.

Attila Nyíregyházán is megmozgatja az embereket, amire mindig van igény, és nagy számban vesznek részt az igazán jó hangulatú tornáin. Idén két alkalommal tornázhattunk vele a Continental Arénában a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat keretein belül.

(Katus Attila, Formáld magad! Változtass! Segítek Neked!)

- Jónás Lívia Beáta, Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!