SÉTATÉR

2019.11.27. 07:30

Okostelefont csak okosan!

Manapság minden fiatal zsebében megtalálható egy okostelefon, mely jelenleg tiltott eszközként szerepel a legtöbb iskola házirendjében. Ám így rengeteg kiaknázatlan lehetőséget hagyunk, mely sokat tudna segíteni, hogy érthetőbben, könnyebben, izgalmasabban tanulhassunk.

Forrás: illusztráció / pixabay

Rengeteg, a diákok és a tanárok életét megkönnyítő applikáció létezik. Mostmár minden iskolában van e-napló, melyben a diák jegyeit, órarendjét lehet látni, valamint a szülők tudnak az osztályfőnökkel kommunikálni az e-ügyintézésen keresztül. Nagy luxus egy ilyen okos eszközt kihasználatlanul hagyni, hiszen a tanítási órákon is számtalan esetben fel lehetne használni. Az anyagot lehet ismételni kvízekkel, versenyszerűen, lehet csoportmunkában dolgozni vele vagy szimplán csak információkra kereshetünk rá.

További segítséget nyújthat az autodidakta tanuláshoz, mivel korábban elképzelhetetlen mennyiségű információt tudunk a zsebünkben tárolni egy telefonon. Teljesen új dolgokat lehet megtanulni az internet segítségével, a mobilsága miatt pedig tehetjük ezt bárhol, ahol csak egy kis szabadidőnk van.

Egy okostelefon a tanuláson kívül az élet egyéb területein is rengeteg segítséget tud nyújtani. Ha eltévedünk, megmondja, merre menjünk, ha nem értünk egy idegen szót, lefordítja, ha valamit meg szeretnénk örökíteni, le tudjuk fotózni vele. És a legfontosabb részt még nem is említettem: manapság már bárkivel beszélhetünk úgy, mintha egy szobában lenne velünk, így sem magán-, sem üzleti-, sem tanulási célú beszélgetésünkben nem jelenthet semmi akadályt.

Mint minden jó dolognak, ennek is lehetnek negatív hatásai. Sokan mondják, hogy a fiatalok nem beszélnek, tanulnak, csak telefonoznak. Ám mint láthatjuk, ha megfelelően használjuk, rengeteget segíthet a tanulásban és a hétköznapi életben is.

- Tóth Bence, Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!