Siófok

2013.06.14. 11:28

Balaton-átúszással gyűjt a vízimentőknek a brit nagykövet

<p>A magyarországi brit nagykövet is átússza a Balatont, hogy így gyűjtsön adományokat a vízimentőknek.</p>

A magyarországi brit nagykövet is átússza a Balatont, hogy így gyűjtsön adományokat a vízimentőknek.

Jonathan Knott a tervezett hagyományos Balaton-átúszás alkalmával, július 6-án vág neki az úszók között a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távnak, hogy adományokat gyűjtsön a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület (VMSZ) és brit testvérszervezete, a Királyi Nemzeti Vízimentő Intézet (RNLI) javára.    

A nagykövet által indított kampány július 31-ig tart, az adományfelajánlás lehetőségeiről a www.vizimentok.hu honlapon lehet tájékozódni - közölte az egyesület csütörtökön az MTI-vel.    

A Balaton-átúszással és adománygyűjtéssel Jonathan Knott a vízi életmentéssel foglalkozó szervezetek munkájának fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, valamint a civil kapcsolatok erősítésének jegyében segíteni akarja a legjelentősebb magyar és brit vízimentő szervezetek közötti együttműködést.    

A Balaton-átúszással gyűjtött adományokat egyenlő részben kapja majd a két kedvezményezett szervezet.    

A támogatást a tengeri életmentésre szakosodott brit RNLI tengeren használatos életmentő felszerelések beszerzésére, a VMSZ pedig a Balatonon végzett vízimentési munkához szükséges eszközök beszerzésére, illetve szakmai továbbképzések, tanfolyamok finanszírozására fordítja.    

A VMSZ Balatonon kívül Magyarország nyolc megyéjében van jelen, hatszáz fős tagsággal. Az egyesület magasan képzett önkéntes és hivatásos munkatársai a szervezet 1999. évi megalakulása óta több mint háromezer személyt mentettek ki a vízből, vagy láttak el a partokon.

Forrás: MTI 2013. június 13., csütörtök 17:14

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!