Siófok

2013.06.14. 11:06

Nyári kampány a vasúti átjáróban történő balesetek megelőzéséért

<p>A Velencei-tavi vasúti átjárókban tart rendhagyó baleset-megelőzési kampánynapot a rendőrséggel közösen pénteken a MÁV Zrt., a gyalogosok és a kerékpárosok figyelmét akarják felhívni az áthaladás szabályaira - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.</p>

A Velencei-tavi vasúti átjárókban tart rendhagyó baleset-megelőzési kampánynapot a rendőrséggel közösen pénteken a MÁV Zrt., a gyalogosok és a kerékpárosok figyelmét akarják felhívni az áthaladás szabályaira - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a vasút és a közutak kereszteződéseiben évente több tucat súlyos baleset történik, ezek közül tavaly 19 volt halálos kimenetelű. Az idén május végéig 19 baleset történt ilyen kereszteződésekben, és négyen haltak meg. Az ok a gyalogosok, a gépjárművezetők figyelmetlensége, a KRESZ szabályainak megszegése, ezen belül például a gyorshajtás és a vezetés közbeni telefonálás.    

Az idén nyáron ezért minden héten lesz ellenőrzés, figyelemfelkeltő akció a Balatonnál és a Velencei-tónál. A két tó partján egész nyáron, augusztus végéig heti rendszerességgel tartanak közös ellenőrzéseket és figyelemfelkeltő akciókat.    

Ezen a héten pénteken 9 és 16 óra között Agárdon és Gárdonyban a gyalogosok és a biciklisek vasúti átjárókon való átkelését ellenőrzik, emellett a közlekedők figyelmét egy nyári hangulatú, többnyelvű szórólap segítségével is felhívják arra, hogy a vasúti útátjárókban történő balesetek fokozott figyelemmel, kellő körültekintéssel elkerülhetőek.    

A következő akciót június 21-én Siófokon és Balatonlellén tartják, majd augusztus végéig hetente lesz ilyen rendezvény különböző balatoni és Velencei-tavi helyszíneken.    

A közleményben kiemelték: a vasúttársaság tavaly szervezett először egész nyáron át tartó megelőző kampányt, amelynek az eredményességét mutatja, hogy csaknem 60 százalékkal kevesebb baleset történt a vasúti kereszteződésekben a nyári időszakban, mint a korábbi évben.

Forrás: MTI 2013. június 13., csütörtök 15:59

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!