Siófok

2013.06.14. 11:03

Strandpóló bajnokság

<p>Új környezetben, eddig "sportágidegen" helyen, az idén 100 éves Széchenyi Fürdőben rajtol el jövő pénteken az idei országos strandvízilabda-bajnokság.</p> <p>A Tesco támogatásával zajló, már 14.</p>

Új környezetben, eddig "sportágidegen" helyen, az idén 100 éves Széchenyi Fürdőben rajtol el jövő pénteken az idei országos strandvízilabda-bajnokság.

A Tesco támogatásával zajló, már 14. alkalommal kiírt ob iránt akkora volt az érdeklődés a csapatok részéről, hogy több jelentkezőt már nem tudnak fogadni, "betelt" a mezőny - mondta el Ambrus Tamás főszervező az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy a centenáriumát ünneplő különleges helyszínen az este 10 órától kezdődő meccsek mellett éjszakába nyúló parti is várja a vízilabda és a jó hangulat kedvelőit.    

A június 21-i startot követően a bajnokság "vándorol" az országban: selejtezős forduló lesz június 29-én a balatonfüredi kikötőben, aztán július 6-án a nyíregyházi Sóstó Parkfürdőben, július 13-án a balatonlellei Bavaria Yachtklubban, július 20-án pedig Orosháza-Gyopárosfürdőn. A döntőt július 27-én a siófoki kikötőben rendezik.    

Az ob fővédnöke, a háromszoros olimpiai bajnok és a strandvízilabda 2000-es hazai indulásánál is már ott bábáskodó Kásás Tamás elárulta, hogy mióta a tavalyi, londoni olimpia után abbahagyta a válogatott szintű pólót, nem volt labda a kezében, ám lehet, hogy a bajnokság valamelyik balatoni állomásán, valamelyik meccsen, ha csak pár perc erejéig is, de vízbe száll.    

A strandvízilabdát jóval kisebb pályán művelik, mint a hagyományosat, gyorsabb és látványosabb a játék, egy-egy vízben levő csapat kapusból és három mezőnyjátékosból áll, csere bármikor lehet, s nem időre pólóznak, hanem - a teniszhez hasonlatosan - hat gólig tartó szetteket kell nyerni a győzelemhez.

Forrás: MTI 2013. június 13., csütörtök 14:07

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!