Sport - Foci

2011.05.05. 15:14

Videó: Portugálok egymás közt az EL-elődöntőben

<p>Dublin - Az UEFA Európa Liga május 18-i, dublini döntőjébe egészen bizonyosan lesz portugál csapat. Az egyik elődöntőt ugyanis a Braga és a Benfica játssza.</p>

Lisszabonban a Benfica Jardel góljával szerzett vezetést, és - bár Vandinho fejesével egyenlített a Braga - Óscar Cardozo szabadrúgás-gólja a hazai csapat győzelmét jelentette. A 2:1 azonban semmiképpen sem jelent kényelmes előnyt - éppen a Benfica volt az a csapat, amely a tavalyi sorozat negyeddöntőjében 2:1 nyerte meg hazai mérkőzését a Liverpool ellen, de a visszavágón 4:1-re kapott ki.

Idegenben rúgott gólja miatt a Braga már 1:0-ás győzelemmel is továbbjutó.

Az Európa Ligában ez az első olyan elődöntő, amit egyazon ország két csapata vív, ám az előd UEFA Kupa utolsó évében játszott egymással elődöntőt a Saktar Donyeck és a Dinamó Kijev.

Az UEFA Kupában már arra is volt példa, hogy egy ország három csapata jusson be az elődöntőbe: 1979/80-ban három nyugatnémet együttes került a legjobb négy közé.

Kapcsolódók:

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!