Sport - Foci

2018.07.25. 16:51

EL-selejtező - Továbbra is bizonytalan a Sevilla legjobbjainak játéka az Újpest ellen

Budapest/Sevilla - Továbbra is bizonytalan, hogy a Sevilla legjobb játékosai pályára léphetnek-e az Újpest FC ellen csütörtökön a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

Budapest/Sevilla - Továbbra is bizonytalan, hogy a Sevilla legjobb játékosai pályára léphetnek-e az Újpest FC ellen csütörtökön a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

A spanyol klub honlapjának beszámolója szerint az argentin Gabriel Mercado és Éver Banega, a dán Simon Kjaer és a kolumbiai Luis Muriel kedden orvosi kivizsgáláson esett át, és az eredmények ismeretében kijelenthető, hogy fizikálisan jó állapotban tértek vissza a világbajnokságot követően, így nincs akadálya, hogy Pablo Machín vezetőedző benevezze őket a találkozóra.

A szakember - akinek ez lesz az első tétmérkőzése a Sevilla kispadján - némileg árnyalta a képet, és elmondta, hogy az oroszországi tornát megjárt futballistáik keveset edzettek, nincsenek a legjobb formában, de talán az egyikük pályára léphet csütörtökön.

Korábbi sérülését követően már Jesús Navas is teljes értékű edzésmunkát végez, egy hiányzója mégis lehet a spanyol csapatnak, ugyanis a francia Ibrahim Amadou kedden combfájdalmak miatt nem tréningezett.

Az edző hozzátette, az új idény elején, vagyis egy új időszak kezdetén járnak, ezért rendkívül nagy szükségük lesz szurkolóik biztatására.

"Minden csapat megérdemli a tiszteletet, ezt természetesen mi is megadjuk az Újpestnek. Jó játékkal jutottak tovább, játékosai fizikálisan erősek, magasak, szélsőik pedig gyorsak" - vélekedett Machín. Hangsúlyozta, minőségi ellenfélnek tekintik a magyar csapatot, mert ha nem így tennének, azzal előnyt adnának az Újpestnek.

Mint kifejtette, céljuk, hogy ők irányítsák a játékot, ezért a védekezésüket is feljebb tolják a szokásosnál.

A klub honlapja szerint az Újpest FC elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón csak egy rövid időszakot szenteltek magának a meccsnek, az újságírók inkább a Sevilla nyári felkészüléséről és a következő szezon terveiről faggatták az edzőt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!