Kosárlabda

2020.02.22. 10:24

Zentével bővült a Cápa család

A nyíregyházi kosarasok győzelemmel ajándékozhatják meg mesterüket.

Fotós:

A Hübner Nyíregyháza BS szombaton a TF-Budapest vendégeként folytatja bajnoki szereplését. Mint ismert, a Cápák a szünetben sem maradtak meccs nélkül, hiszen az élvonalbeli Jászberénnyel találkoztak.

– Azért mentünk el hozzájuk, hogy felvegyük a gyorsabb játék ritmusát, ami egyébként a TF ellen is jól jönne – vezette fel a bajnokit Siska János, a nyíregyházi együttes vezetőedzője. – Szeretnénk rajtuk átrohanni, Timkó Norbert és Ivosev Tomiszlav lassabban futnak vissza, abból nagy előnyünk lehet, ha a magasak le tudják őket futni. Ha abban a ritmusban játszunk, mint a Jászberény ellen, akkor nem lehet probléma.

A két csapat novemberben Nyíregyházán találkozott egymással, és a hazaiak 89–72-re nyertek. A fővárosi csapat két motorja a nyíregyházi Czura Attila, aki 16.9 pontot és 6.6 gólpasszt átlagol, valamint a december közepén érkező, azóta 24.6 pontot és 13.8 lepattanót átlagoló, magyar 3x3-as válogatott Ivosev Tomiszlav.

A kiegészítőket kell megfogni

– Gyakoroltunk külön védekezést Ivosevre is, de nem is feltétlen az a fontos, hogy rajta hogy védekezünk, inkább az a lényeg, hogy a kiegészítő emberek az átlagukhoz képest ne legyenek ponterősebbek – mondta a tréner. – Hasonló volt a helyzet az első meccsen, akkor Czura Attila volt a fő pontszerzőjük. A TF hármas holtversenyben a kilencedik helyen áll, minden meccs nagyon fontos nekik, de mi is nyerni szeretnénk. A hazai pályájuk, a Ludovika Aréna hasonló, mint a mi csarnokunk, nem lesz annyira idegen a környezet.

A listavezetőnél egyébként is jó a hangulat, amire egy nagy örömhír még rátett egy lapáttal: csütörtökön megszületett Zente, Siska János kisfia! A baba és az édesanya is jól van, a boldog családot egy szép győzelemmel ajándékozhatná meg a csapat.

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!