Kézilabda

2021.11.20. 11:04

Szegény embert még az ág is húzza

Sérülések, betegségek hátráltatják NB II.-es csapataink munkáját.

BB

Bécsi János csapata a Tiszavasvárival játszik | Fotó: Sipeki Péter

Fotó: Sipeki Peter

Hétvégén újabb fordulót rendeznek az NB II.-es küzdelmekben. Pénteken megyei rangadóval indult a program, a férfiaknál a Kisvárda az egyre jobban magára találó Fehérgyarmatot látta vendégül.

Másnap szintén rendeznek egy megyei derbit, a Tiszavasvári ideiglenes otthonában, Hajdúnánáson látja vendégül a Kállósemjént. Hadas Sándor csapata eddigi szereplése nem túl fényes, legutóbb Berettyóújfaluban is kikaptak, így visszacsúsztak az utolsó előtti helyre. Vendégeik sem tehetik ki az ablakba eddigi eredményeiket, egyetlen győzelmüket a Hajdúböszörmény ellen aratták, az érte járó két ponttal a tabella alján szerénykednek.

Nem hibázhatnak

Bécsi János, a Kállósemjén mestere arról beszélt, hogy sérülések és betegségek miatt gondjaik lehetnek kapusposzton és a mezőnyjátékosai közül is sokan hiányoznak majd, így a fiatalok nagyobb szerephez juthatnak, ettől függetlenül bízik a tisztes helytállásban.

Bécsi János csapata a Tiszavasvárival játszik | Fotó: Sipeki Péter

Kollégájához hasonlóan Hadas Sándor, a Tiszavasvári mestere sincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen még rejtély számára, hogy hányan lesznek és milyen összeállításban tudja pályára küldeni csapatát. A listavezető Nyírbátor Berettyóújfaluba látogat, Petneházi Zsolt, az együttes szakágvezetője nem kertelt az esélyeket illetően.

– Videóztunk, tisztességesen felkészültünk ellenfelünkből, céljaink eléréséhez nem hibázhatunk már, egyértelműen a két pontért utazunk – szögezte le határozottan.

A Vitka SE vasárnap a Hajdúböszörményt látja vendégül. A csapat edzője, Dévényi János annak ellenére, hogy lányai múlt héten nyertek Mátészalkán, nem volt elégedett a mutatott játékkal, a biztos győzelem mellett ebben vár előrelépést. Csapatösszeállítási gondokkal küzd a Kállósemjén női csapatának edzője, Darius Sarca Alex is, aki lapunknak elmondta, hogy legjobbjai sérülések miatt hagyják ki a salgótarjáni túrát, így már egy tisztes helytállással is elégedett lenne. Nagy Márkus Peónia, a Mátészalka trénere pedig bízik benne, hogy csapata két vereség után Hevesen visszatalál a győztes útra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!