Sport

2008.07.12. 12:51

Magyar sikerek a BMX világbajnokságon!

<p>Múlt hétvégén került megrendezésre Kölnben, július 4-6 között a Suzuki BMX Masters, ahol a világ legjobb bicósai - köztük magyarok - mérhették össze tudásukat és kreativitásukat.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Magyar sikerek a BMX világbajnokságon! 2008.07.12."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Magyar_sikerek_a_BMX_vil_gbajnoks_gon_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Magyar sikerek a BMX világbajnokságon! 2008.07.12." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-adamminiq.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-adam-kun-bmx-flatland-koln-masters/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

A rendezvénynek a Rajna partján elterülő Jugendpark adott otthont, ahol a BMX freestyle összes szakága jelen volt: flatland (talaj), dirt, street vagy park, vert vagy nagy félcső, miniramp vagy mini félcső. Négy kategóriában nevezhettek a versenyzők: expert (amatőr), girls (lány), master (mester) és pro (profi). A magyar bicósok több szakágban és kategóriában is képviseltették magukat, ám a legjobb eredmények talajon születtek.

Korábbi cikkükben már beszámoltunk Magyarország legjobbjáról, a sátoraljaújhelyi Kun Ádámról, aki ezen a versenyen is pro flatland kategóriában indult. A sikeres elődöntő után ötödiknek került be a döntőbe, ahol egy összeszedett versenyfutamot láthattunk tőle. Bár a világ legjobbjai képviseltették magukat a versenyen (pl. Terry Adams Amerikából, Matthias Dandois Franciaországból, Hiroya Morizake Japánból, Michael Sommer Ausztriából, Martti Kuoppa Finnországból, Viki Gomez Spanyolországból és még sokan mások), az öttagő zsűri úgy gondolta, hogy Ádám megérdemelten foglalhatja el a dobogó második fokát.

De utánpótlásban sincs hiány, hiszen a többi flatland kategóriában is állhattak dobogóra magyarok:
Expert: 2. Tátrai Sándor (Debrecen)
Girls: 1. Hinz Mónika (Gyöngyös)
Master: 1. Tivadar László (Debrecen)

További eredmények:

Miniramp

Expert miniramp:
5. Jósa Dani

Pro miniramp:
11. Ivánfi Balázs


Street

Expert street:
26. Gódi Attila
46. Kardos Gergő

Kapcsolódó cikkek:

  • Magyarország legjobbja - Kun Ádám, BMX flatland
    Kun Ádám Magyarország legjobb BMX-ese flatland kategóriában. Sátoraljaújhelyen lakik, Nyíregyházán tanul, és nemzetközileg elismert profi. Magyarország legjobbja - Kun Ádám, BMX flatland 2008.02.20. 
  • Télen se pihennek a flatlandesek
    A BMX flatland szerelmese Elek László, aki télen is keményen edz a versenyekre a Nyíregyházi Főiskola udvarán. Télen se pihennek a flatlandesek 2008. 02. 04.
  • Flatland and "Gravity"
    A bringás extrémsport egyik vállfaja a "Flatland" bravúrjaiból kaphatunk egy kis ízelítőt, ha az újhelyi csapat videóját megtekintjük. Nekünk még nézni is nehéz, nekik az életük...

- sZsCs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!