Sport

2008.08.31. 16:29

A szakadék után - Fekete Zsuzsa jegyzete

<p>Ózd - Folyt az oldalán a vér. Legalábbis azt hittem, hogy az. Ráncolt szemöldökkel, tisztes távolból szemlélgettem az ezüst autót...</p>

Néhány perce még egy szakadék mélyén feküdt. Persze nincs, aki ne vetne arrafelé néhány szörnyülködő pillantást. Aztán a pilótától megtudom, hogy az a piros csordogáló valami a kocsi oldalán szerencsére nem vér, hanem valamilyen gyümölcsnek a leve. A Mitsubishi olyan gödörben járt, amit benőtt egy gyümölcsbokor, annak a termése préselődött szét a kasznin.

A pilóta kétméteres távolságból méregeti az autót, mintha most látná először, pedig ismeri minden porcikáját. Tekintetéből úgy tűnik, hogy ugyanúgy fájnak neki az autó sérülései, mintha saját testén lennének. Kortyol egyet az ásványvízből, de a szemét nem veszi le a kocsiról, csak sejteni lehet, hogy mire gondol…

Szép lassan odaballagnak a többiek, megveregetik a hátát. "Na, mi volt, Tyutyu, mesélj!" Pethő István pedig mondja a történetet. Az első szava: "Szétestem." Felidézi hogyan pördült át az autó a tetején, hogy egy szakadékban landoljon. Két nézőről beszél, akik segítettek neki, hogy újra visszataláljon a pályára, majd a következő szava az, hogy folytatjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!