Sport

2008.08.31. 20:52

Ezt a hazait lehozta Spici

<p>Ózd - A Hell Racing Team kettőse, Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós nyerte meg az idei országos rallybajnokság ötödik futamát, a III. Hell Energy Drink Ózd Rallyt.</p>

Ezzel a miskolci kettős egyetlen ponttal átvette a vezetést az összetett értékelésben. Az észak-borsodi száguldást Turán Frigyes és Benics Kálmán fejezte be a második helyen, míg a céldobogóra harmadikként a Subarus Herczig Norbert, Csökő Zoltán kettős állhatott föl.

A miskolci kedvenc szombaton a hetedik mért szakasz után vette át a vezetést, miután az addig remeklő Benik Balázs hajtásproblémák miatt kénytelen volt föladni a futamot. Spici pedig megragadta a lehetőséget. Az első napon összeszorgoskodott 17 másodpercre vasárnap még egy tízest rá tudott tenni, így a végén már azt is megengedhette, hogy spóroljon az autóval. Zsinórban a harmadik versenyt nyerték meg a Hellesek, így egyetlen ponttal átvették a vezetést az abszolút pontversenyben.

Teljesen nem volt elégedett az ezüstérmes Turán Frigyes, mert az ózdi második helyével összetettben is visszacsúszott a dobogó második fokára. Azt viszont elismerte, hogy ezúttal a borsodi rallys gyorsabb volt nála.

- Az első napon elgumiztuk magunkat, legnagyobb riválisunknak adtunk 17 másodperc előnyt – értékelt Turán Frigyes. – Ezzel  nem azt mondom, hogy nyerhettünk volna, hiszen közel fél perc lett a vége, de még nagyobb csata alakulhatott volna ki, ha szombaton nem hibázunk. Kicsit csalódott vagyok, hogy át kellett adni a vezető helyet, de két futam még hátra van, ahol megszerezhetjük a bajnoki címet.

Jól ment a hétvégén Ózdon a Subaruknak is. Herczig Norbert kiváló versenyzéssel lett bronzérmes, míg ifj. Érdi Tibor ötödikként zárt. Turi Tamás és Tóth Imre ékelődött be a boxer motoros WRC-k közé, bár a két nap alatt Turiék  is számos nehézséggel birkóztak meg. Az N csoportban papírforma végeredmény született, Asiékat senki nem tudta megszorítani, az A-s mezőnyben Hideg Krisztián harcolta ki a győzelmet, míg a S1600-osok között a Kakuszi testvérpár győzött. Ózd debütált, méghozzá nagyszerűen.

A pénteki hangulatos prológ után, szombaton és vasárnap is kiváló gyorsasági szakaszokon versenyezhetett a mezőny. A pilóták pedig elismerően szóltak a szervezésről, valamint a nézők viselkedéséről is. Ráadásul még „hazai” győzelem is született, úgyhogy a névadó támogató is elégedett lehetett az elmúlt hétvégén.

A III. Hell Energy Drink Ózd Rally (nem hivatalos) végeredménye

1. Spitzmüller Csaba, Kazár Miklós (Hell Racing Team), Mitsubishi Lancer WRC
2. Turán Frigyes, Benics Kálmán (), Peugeot 307 WRC
3. Herczig Norbert, Csökő Zoltán (Subaru Rally Team Hungary), Subaru Impreza WRC
4. Turi Tamás, Tóth Imre (Pit-Line Kft.), Toyota Corolla WRC
5. ifj. Érdi Tibor, Penderik László (Érdi Rally Team), Subaru Impreza WRC
6. Asi, Pikó Zsuzsa (Asi Rally Team), Mitsubishi EVO IX.


Forrás:www.ozdrally.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!