Sport

2008.08.31. 21:00

Nyirádon Spici "seper" Turánnak

<p>Ózd - Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós nyerték a III. Hell Energie Ózd Rallye-t, ez azt jelenti, hogy a miskolci kettős átvette a vezetést a bajnokságban.</p>

Jó formában autózott Spici és csaknem fél perces előnnyel elsőként futott a célba Ózdon. Hiába autózott a második nap hibátlanul Turán Frigyes, nem tudta beérni a szélsebes Mitsubishi Lancer WRC-t . Turán azzal vigasztalja magát a második hely miatt, hogy a következő versenyen úgyis az első helyezett sepri majd az utat előtte.

Spitzmüller Csaba, Kazár Miklós (3)- Mitsubishi Lancer WRC
Ha egy ponttal is, de átvettük összetettben a vezetést, zsinórban háromszor tudtunk egymás után nyerni, ami nagyon nagy érték ebben a mai magyar bajnokságban. A miskolci fiaskót feledteti ez a hármas győzelem. Ráadásul vezetjük a murva bajnokságot is. Összeállt az angliai és a magyar csapatrész, egyre jobban együtt tudunk dolgozni. Összeszokunk az autóval is, jobbak a beállításaink, tapasztaltabbak vagyunk minden klappol.

Turán Frigyes , Benics Kálmán (2)-Peugeot 307 WRC
Hibamentes, komoly és koncentrált versenyt futottunk. A szombati hibánkat sajnálom, mert akkor elgumiztuk magunkat és 16 másodpercet veszítettünk. Nagy harc alakult ki Spicivel. Egy pont a hátrányunk a bajnokságban, de a következő versenyre ez jó is nekünk, mert aki egyes rajtszámmal megy előttünk az takarítja majd az utat. Az autónk hibátlan. Pici csalódottság van bennem,mert mindenki nyerni jön, de ilyen mezőnyben egy második hely is nagyon jó eredmény.

Herczig Norbert, Csökő Zoltán (6) -Subaru Impreza WRC
Nem volt hová sietni. Reálisan néztük a helyzetünket és ebből az adódott, hogy tudtuk a harmadik helyet tartani. Jó előérzetem volt az Ózd ralival kapcsolatban, és ez be is jött. Csak a kuplunggal volt egy kisebb problémánk, de ezen kívül minden hibátlan volt. Örülünk a harmadik helynek. Reméljük, hogy jövőre lesz egy olyan autónk, amivel fel tudunk nőni az élmezőnyhöz.

Turi Tamás, Tóth Imre (8) Toyota Corolla WRC
Az utolsó körben szinte minden rendben volt. Egy kis fékproblémánk volt, de igazán nem hátráltatott minket. Sok szurkolónk volt a pályákon, szerettünk volna célba érni, hogy ők is velünk örülhessenek. Ez a technika ennyit bír.

Ifj Érdi Tibor, Penderik László (16) Subaru Impreza WRC
Nagyon jó volt az utolsó kör. Amit szerettünk volna, azt teljesítettük. A körgyorson utolértem Bérest – az nagyon izgalmas volt, de sportemberi mivoltát bizonyította és lehúzódott, hogy el tudjak menni mellette. Egész nap problémánk volt a váltóval, és ezt az utolsó gyorson sikerült orvosolnunk – egyszerűen letörtem a helyéről. Sérülésmentesen értünk célba, aminek külön örülök.

Asi – Pikó Zsuzsa (7) Mitsubishi Lancer EVO
Az első nap talán kicsit könnyebb volt a pálya jellegéből adódóan tisztábbak voltak, most több felhordás volt, és ez veszélyesebb volt. Az utolsó gyorsan kellett a leggyorsabban mennem, mert Gergő két másodpercre megközelített. Szerencsére megmaradt a harmadik helyem. Utolsó gyorson nem vettem el a gázt, de nem volt eszetlen. Két nap alatt 170 km nem olyan sok.

Borsi Gergely, Baranyai László (9) – Subaru Impreza WRC
Négy másodperccel maradtunk le a hatodik helyről, úgyhogy a verseny végeztével ez csalódás. Differenciálmű problémákkal végig tudtuk küzdeni a napot. A királdi körgyorson kaptunk vérszemet, amikor tizenkét másodpercet tudtunk hozni Asin, de az utolsó gyors, már nem volt elég arra, hogy lefaragjuk a maradék hátrányt. Nagyon jó verseny volt, jó pályák voltak, jókat autóztunk rajta, nem hibáztunk. Nagyon klassz volt.

Hideg Krisztián, Kerék István (11)Mitsubishi Lancer EVO VI
Kicsit elfáradtunk a végére, mert úgy nyomatam a gázt, ahogyan csak bírtam,hiszen egy perc 20 másodperces hátrányt kellett ledolgoznunk tegnap és ma. Sikerült, így nemcsak a futamgyőzelmet szeeztük meg, hanem az A 8-as és A csoportos bajnoki címet is. Rég volt ilyen kemény versenyünk. A technikás és gyors pályák egyaránt hordoztak kockázatot, sokan el is estek.

Balázs Öcsi, Szajky István (17) Mitsubishi Lancer Evo IX
Sikerült 4 mp körüli előnyünket megduplázni. Jó verseny volt. Nagyon jó csatákat vívtunk a hétvége mindkét napján.

Kakuszi Zsolt, Kakuszi Csaba (23) Renault Clio S1600
Nyomtuk végig az utolsó hárman, mert abszolútban szoros volt. Balázs Öcsi bejött elénk, de az abszolút 12. hellyel elégedettek vagyunk. Kihoztuk magunkból a maximumot erre a hétvégére.

Balogh János, Németh László (15) Mitsubishi Lancer Evo IX
Putnok továbbra sem ízlett. Valamiért nem éreztem ezt a részt. A királdi körgyorson megütöttük a jobb elejét az autónak és nem tudtam, hogy defektünk van-e vagy sem. Néhány kanyart óvatosabban vettünk, de ez nem rontott a pozíciónkon. Az utolsó, sátai szakaszon nem kockáztattunk semmit, meg akartuk tartani helyünket.


Forrás:www.ozdrally.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!