Sport

2008.08.31. 16:20

Rally 2 első kör - Biztosra mennek

<p>Ózd - A III. Hell Energy Drink – Ózd Rallye első körét 38 páros fejezte be. A Kolencsik – Groholy kettős kezdett a verseny első kilométerein a legjobban, életük első győzelmét szerezték meg a keleméri gyorson. örömük azonban nem tartott sokáig, a második gyorson egy lassítónál kiütötték a futóművet a Peugeot alól.</p>

A második gyorsot Szegediék, a harmadikat pedig Hevesiék nyerték meg. A hondás páros átvette a vezetést az abszolút értékelésben Némethék előtt, és 9 másodperc előnnyel várták a folytatást.

Az F csoportban Mucsina Tamásék mindhárom gyorsasági szakaszon győzedelmeskedtek, összesen 17,7 másodperc előnyt gyűjtöttek össze a BMW-s SchweizerRépás kettős előtt. Mögöttük Váradiék hozták be a harmadik helyre a Mercedest.

Nedeczki Lászlóéknak nem hoztak szerencsét a hazai pályák, az első gyorsasági szakaszon beestek egy mély árokba. További kiesők: Órai, Bakonyvári és Spák.

A harmadik gyorsasági után mondták

Kuncz Dezső – Kemény Zsolt (Honda Civic VTi, A6): A körgyorsaságin utolértük az előttünk lévőket, ráadásul még be is estünk. Az első gyors viszont nagyon jó volt, remélem a következő kör jobban sikerül, ha megnyugszom.

Hevesi István – Bauer Attila (Honda Civic VTi, A6): Kicsit bevállalósabban megyünk a gumik miatt, nagyon csúsznak. Nagyon öregek és olyan mintha jégen mennénk velük. Az autónk viszont szuperül működik, felújítottuk a motort. Nagyon élvezzük a versenyt és próbálunk a következő körben még gyorsabbak lenni.

Menyhárt Gábor – Gál Zoltán (Skoda Felicia, A5): A géposztályban második helyen állunk, ennyire telik a kocsitól, erősebbek az ellenfelek. Az abszolút ötödik helyig szeretnénk felküzdeni magunkat.

Molnár Ferenc – Bartha Nándor (Honda Civic, A6): Nagyon gyors volt a három pálya, dobálósak. Az elsőn majdnem elsokalltunk egyszer, a királdin pedig sikerült is egy visszafordítóban beszaladni az árokba, le is fulladt a motorunk. Elégedettek vagyunk, mert szoros a küzdelem.

Kondor Lajos – Dara Róbert (Peugeot 106, N2): Bealudtam az első gyorson, ezért mindenkitől elnézést kérek. A másodikat, harmadikat már élveztük, van még benne tartalék, de azt már ésszerűen kell „kiaknázni”.

Németh "Apu2 – Németh Fruzsina (Renault Clio Williams, A7): Elhagytuk az első lökhárítót, Sátán az első lassítónál elmelegedett a fék és besokalltunk. A váltónkkal is volt valami, de nagy baj nincs, a futóművet viszont állítani kell.

György Tamás – Vörös Aliz (Suzuki Swift GTi, A5): Jó tempósak a pályák, nagyon tetszenek és nem is számítottam rá, hogy ilyen jól fog sikerülni az első kör. Utcai váltó van a Suzukiban, szerintem ez is hozzájárult a jó eredményhez. Következő körben szeretnék még gyorsulni, és az abszolút értékelésben előrébb kerülni, ha az autó is bírja.

Szegedi Zoltán – Szegedi Krisztián (Lada 2107, A6): A második kanyarban otthagytunk 15 másodpercet, mert beforogtunk, ott megkaptuk, amivel le vagyunk maradva az abszolút első helyről. A másodikban is maradt egy kicsi, ráadásul utolértük a Samarát, mégis abszolút első időt mentünk. Ettől függetlenül elégedett vagyok az eddigiekkel, a következő körben legalább így szeretnénk menni.

Schweizer Dániel – Répás Zoltán (BMW M3, F2): Kicsit álmosan kezdtük az első gyorsot, elég rosszul sikerült. Mi is óvatosak voltunk és úgy tűnik, az autónak sem fekszik az a gyors, szinte mindegyik kanyarban le akar pattogni az útról. A királdi gyors rendben volt, ott az elejében tudtunk autózni, a harmadikon viszont úgy éreztük gyorsak vagyunk, mégis elég sokat kaptunk Mucsina Tomiéktól.

Ifj. Bihari Péter – Konyári Zoltán (Skoda Octavia, F2): Az első gyors nagyon rossz volt, mert rosszul állítottam be a gátlókat, lobogott az autó eleje, alig akart az úton maradni. Összességében jó volt, az a lényeg, hogy megyünk és túl vagyunk az első körön.

Váradi György – Csányi Botond (Mercedes 124CE, F2): Nagyon tetszenek a pályák és fekszik a Mercedesnek is. Az elsőn nagyot jöttünk, nem is tudtak minket megverni. A másodikon akadt egy kis műszaki gondunk, összeakadt a váltó, bent hagytunk legalább 15 másodpercet. A következő körben gyorsítani akarunk.

Mucsina Tamás – Csoór Tibor (Toyota Celica GT4, F3): Először Putnokon óvatosan kezdtünk, Királdon próbáltam kézifékkel fordulni, de feljebb rakták a fiúk és nem találtam. Itt vagyunk és vezetjük a csoportot, és ez a lényeg.


Forrás:www.ozdrally.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!