Sport

2008.08.31. 16:03

Visszaért Ózdra az eleje

<p>Ózd - Növelték előnyüket Spitzmüllerék, Turánék öt-hat másodpercet visszaestek a vezető kettőshöz képest. Többen is hibáztak, ifj. Érdi Tibor megpördült, de a legnagyobb vesztes a Pethő – Rubóczky páros volt, akik nagyot estek.</p>

A szélvédőjük összetört, amikor belehajtottak egy szakadékba és a kaszni is sokat kapott. Az autón ráadásul mindenhol piros lé folyt. Kiderült, hogy a piros folyadék annak a gyümölcsnek a leve, ami azon a bokron termett, ahová behajtottak Pethőék.

Spitzmüller Csaba, Kazár Miklós - Mitsubishi Lancer WRC
Az első gyorson elrajtoltattak minket, a többieket pedig nem. Nagy kockázatot vállaltunk. Ilyenkor fogni kell az autót is. Szerintem a gumik hiánya miatt nem kellett volna a gyorsaságit lefújni, mert máskor is volt már ilyen.

Turán Frigyes, Benics Kálmán - Peugeot 307 WRC
A szervezők nagyot hibáztak. Nem voltak kitéve gumik. Spicit elrajtoltatták, mi pedig utána 30 percet vártunk. Jéghideg gumikkal mentünk. A hátrányunk 5-6 másodperccel nőtt, de ez behozható.

Herczig Norbert, Csökő Zoltán Subaru Impreza WRC
Tartjuk az abszolút harmadik helyünket. Próbálunk menekülni a minket üldözők elől., A rajtoknál csúszik az autó, úgyhogy arra kell figyelnünk, hogy kicsit finomabban rajtoljunk. Egyébként rendben vagyunk.

Turi Tamás, Tóth Imre - Toyota Corolla WRC
A második gyors rajtjánál is álltunk huszonöt percet. Az autó nem teljesen tökéletes és a várakozás miatt hideg gumikkal kellett menni. Nem érzem jól magam. Betegen ültem az autóba, miután hajnalig ébren voltam

Ifj. Érdi- Tibor, Pendrik László - Subaru Impreza WRC
Megforogtam a királdi körgyorson egy jobb visszafordítóban. A nézők segítettek visszaállni. Az ötödik helyre be kellene futni. Az autó kijelzője megbolondult, fixen megállt a képernyő. Amikor bemegyek a szervizparkba működik, de a gyorson elromlik.

Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsa - Mitsubishi Lancer EVO
Az első gyors volt a legkönnyebb, mert elmaradt. Utolértem Petőéket, akik felborultak, én pedig nem akartam túl közel menni hozzájuk, nehogy baj legyen.

Borsi Gergely, Baranyai László – Subaru Impreza WRC
Lefulladtunk a rajtnál. Kakusziékat ugyan nem értünk utol, de nagy port vertek előttünk és ez zavaró volt, lassítanunk kellett. Tulajdonképpen kalandmentes volt a versenyünk.

Béres József, Müller Róbert – Fiat Grande Punto
Az első gyors könnyű volt, mert nem is volt gyors. Szerintem veszítettünk valamennyi időt, mert Érdi megpördült előttünk. A többi már hibátlan volt.

Pethő István, Rubóczky Attila - Mitsubishi Carisma GT EVO
Az Ózd-Sáta gyorson felborultunk. Átpördült az autó a tetején és beestünk egy szakadékba. Végül valahogy kitaláltunk és két néző sietett a segítségünkre, megmondták, hogy merre kell menni. Nekik ezúton is köszönjük. Kicsit megtört az autó, de tovább tudtuk folytatni a versenyt. Különösebben nem sérültünk meg a bukásban, csak a biztonsági öv fogott vissza fájdalmasan. Most kiverjük a szélvédőt a szervizparkban, és megpróbáljuk helyre hozni az autót. Szeretnénk tovább versenyezni.

Kakuszi Zsolt, Kakuszi Csaba – Renault Clio
Minden rendben van. Az autó jól muzsikál, bár zavaró volt, hogy várakozás miatt hidegek voltak a gumik. A kategóriánkban már csak egyedül vagyunk.

Matics Mihály, Vinoczai Attila – Mitsubishi Lancer EVO IX
Jobban kezdődött számunka a mai nap, mint a tegnapi. A szombat rosszul sikerült, kudarc volt. Ma jól keltem és az autó is tökéletesen működött.

Szíjj Zsolt, Magyar Gábor – Mitsubishi Lacer EVO VI
A várakozás miatt rosszul kezdődött a nap. Nemcsak az autók, a versenyzők is visszahűltek. Biztonságosan autózunk és küzdünk tovább a kategóriánk első helyéért.


Forrás:www.ozdrally.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!