Sport

2010.07.20. 19:30

Franck Ribery fiatalkorú prostituálttal került kapcsolatba

<p>Vizsgálóbírói nyomozás alá helyezték kedden Franck Riberyt, a francia labdarúgó válogatott egyik játékosát, aki azzal gyanúsítanak, hogy fiatalkorú prostituálttal került intim kapcsolatba - közölte egy francia bírósági tisztségviselő.</p>

A 27 éves középpályást akár három évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik, ha bűnösnek találják. Vizsgálóbírói nyomozás vár egy másik francia focijátékosra is ugyanabban az ügyben. A 22 éves Karim Benzema ellen várhatóan még kedden megindíthatják az eljárást, ugyanazon a bíróságon.

Ribery azután jelent meg a párizsi vizsgálóbíró előtt, hogy a francia rendőrség emberei hat órán át keresztül hallgatták ki egy rendőrkapitányságon, a vizsgálóbíró kérésére. Benzemát ugyanazon a rendőrőrsön hallgatták ki, ugyanabban az ügyben.

Ribery ellen végül a vizsgálóbíró nyomozást rendelt el, amiért igénybe vette egy fiatalkorú prostituált szolgáltatásait. Benzema később áll a vizsgálóbíró elé, és várhatóan ellene is nyomozást indítanak.

A nyomozást vezető vizsgálóbíró egy Párizs belvárosában található éjszakai klub elleni vádakat vizsgálja, amelyek szerint a helyen kiskorú "call-girlöket" bocsájtottak a vendégek rendelkezésére. Az egyik érintett lány azt vallotta a nyomozóknak, hogy lefeküdt a két focistával, amikor még nem volt 18 éves.

A lány ugyanakkor azt állította, a sportolók nem tudták, hogy még fiatalkorú. Ugyanezt mondta Ribery ügyvédje is, újságírók előtt nyilatkozva. Benzema védőügyvédje nem állt a sajtó rendelkezésére. A francia törvények értelmében az ügyészeknek bizonyítani kell, hogy a kuncsaft tudta, fiatalkorúnak ad pénzt szexért.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!