Sport

2010.07.16. 23:37

Talmácsi a MOL nélkül folytatja

<p>Csütörtöktől megszűnt az együttműködés Talmácsi Gábor és a MOL Nyrt. között. A szerződésben foglaltak szerint a MOL-nak lehetősége volt hat verseny után felbontani az együttműködést a sportolóval és a vállalat élt ezzel a lehetőséggel hivatkozva arra, hogy Talmácsi nem hozta az elvárt eredményeket.</p>

Mivel a MOL nem csak Talmácsi Gábort támogatta, hanem az őt foglalkoztató Fimmco Speed Up Team-et is, a szerződésbontás a csapatot is érinti. A MOL logói lekerülnek a motorokról és a csapatruháról, és a továbbiakban Talmácsi bőrruháján és sisakján sem lesz látható ebben a szezonban. A magyar világbajnok nehéz helyzetbe került a döntés kapcsán, de Luca Boscoscuro csapatvezető töretlenül bízik versenyzőjében, ezért Talma folytatni tudja a szezont a Speed Up-nál. A csapatvezetés tudomásul vette a MOL döntését, de értetlenül áll a cég döntése előtt.

Talmácsi Gábor másik nagy együttműködő partnere a Henkel Magyarország Kft. továbbra is büszkén támogatja a sportolót.

"A csapatom bízik bennem"

-  "Sajnálom, hogy így döntött a főtámogatóm szezon közben, de nekem folytatnom kell a megkezdett munkát, melynek a hátralévő tíz versenyen meg lesz az eredménye."- jelentette ki Talmácsi Gábor. "A nehéz helyzet ellenére a csapatom bízik bennem, és én ezt sikerekkel szeretném meghálálni. Minden erőmmel azon leszek, hogy a versenyek végén a magyar himnusztól legyen hangos a versenypálya. Nagyon köszönöm a MOL-nak, hogy az utóbbi öt évben mellettem állt, együtt lettünk világbajnokok és jutottunk el a MotoGP kategóriába is, ami egy történelmi dolog volt az egész ország számára."

- A MOL-nak lehetősége volt, hogy meghozza ezt a döntést és ők éltek ezzel az opcióval, ami véleményem szerint lehet, hogy elhamarkodott volt. - mondta Stefano Favaro, a világbajnok magyar motoros menedzsere. - Sok tárgyalás van mögöttünk, a csapatfőnök Luca Boscoscuro is egyeztetett az illetékesekkel, de nem sikerült megtalálnunk a közös nevezőt. Folytatjuk a szezont, Talma egyre jobb lesz, és a sikerek biztos meghozzák majd a támogatókat is, hiszen nélkülük a motorsportban nem lehet fennmaradni. Köszönjük a MOL eddigi segítségét, nagyszerű időszakot töltöttünk el közösen.

- JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!