Sport

2010.11.05. 12:38

Massa börtönbe kerülhet, ha segíti Alonsót

<p>Míg Mark Webber arra panaszkodik, hogy a Red Bull Racing nem akarja, hogy csapattársa, Sebastian Vettel hozzásegítse a 2010-es bajnoki címhez, egy brazil ügyvéd arról beszélt a Brazil Nagydíj küszöbén, hogy a Ferrari pilótája, Felipe Massát hat évig börtönbe zárhatják, ha csapattársát, Fernando Alonsót elengedi és győzni hagyja, ahogy Hockenheimben is tette.</p>

A brazil ügyész, Paulo Castilho elmondta, Massát csalással vádolhatják, ha előre megfontolt szándékból átadja csapattársának helyezését, így azt nem saját erejéből szerzi meg. Azonban Castihlo hozzátette, ennek megtörténte esetén az vádeljárás nem valószínű, hogy elindul...

"Massa, vagy bármelyik más pilóta, aki a verseny eredményét befolyásolja, letartóztatható és hivatalosan megvádolható" - mondta le az Associated Pressnek. "Ez nem azt jelenti, hogy megtörténik, ez a helyi hatóságoktól függ, nekik kell eldönteni, a verseny vajon megsértette-e a törvényeket. Ha elég bizonyíték gyűlik össze arról, hogy csapatsorrendet alkalmaztak, mellyel az eredményt tisztességtelenül befolyásolták, akkor a helyi hatóságok az érdekelteket letartóztathatják."

Bűntettnek számít a törvény szerint, ha valaki csal, vagy bármilyen módon hozzájárul a csaláshoz, mely egy sportesemény eredményét befolyásolja.

Forrás: www.formula.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!