Sport

2010.11.06. 18:57

Meglepetés: Hülkenbergé a pole pozíció

<p>Nico Hülkenberg pályafutása első Formula-1-es pole pozícióját szerezte az egyre szárazabb pályán futott időmérő edzésen Interlagosban. A harmadik etapban mindenki slick gumikat kapott az utolsó körökre és a Williams pilótája több gyors kört futva győzte le a Red Bull pilótáit Sebastian Vettelt és Mark Webbert.</p>

A Red Bullok az utolsó másodpercig a tizedik hely környékén tanyáztak, Webber két perccel az etap vége előtt ki is csúszott. Az ausztrál pilóta utolsó kísérletével a második helyre jött fel, ám csapattársa, Sebastian Vettel visszaszorította a második helyre.

Lewis Hamilton az utolsó etapban rövid ideig az élen állt, végül a negyedik helyre csúszott vissza.

A világbajnokságot vezető Fernando Alonso szintén néhány másodpercet töltött az élen, de végül holnap csak a harmadik sorból várhatja a rajtot. Rubens Barrichello indulhat mellőle.

Robert Kubica az első pilóták között volt, aki a slick abroncsokat megkapta, noha kicsúszott a pályáról, vissza tudott térni, majd ezt követően legjobb körét futotta. A hetedik helyen végzett, Michael Schumacher előtt.

A helyi kedvenc, Felipe Massa éppencsak bejutott a harmadik etapba és a kilencedik helyről várhatja a holnapi rajtot, az első tízből még Vitalij Petrov vághat neki a versenynek.

Jenson Button bajnoki esélyei egyre jobban elhalványulni látszanak, a 11. helyen kiesett a második etapban. Utolsó köre még elég lett volna a tizedik helyre, de Massa néhány másodperccel követte és leszorította a kieső zónába.

Kamui Kobayashi a 12. helyről indul, Nico Rosberg elől, aki Spa óta először hiányzott a harmadik etapból. Jaime Alguersuari a hetedik soron Nick Heidfelddel osztozhat. Sebastien Buemi a 15. helyen végzett, de öt helyes rajtbüntetést kap Timo Glockkal Koreában történt ütközése miatt.

Folytatás a formula.hu-n...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!