Sport

2011.04.10. 18:02

Megbüntették Hamiltont és Alonsot a Maláj Nagydíjon

<p>Malájzia, Kuala Lumpur - Húsz-húsz másodpercessel büntetéssel sújtották a vasárnapi malajziai Forma-1-es futamon összekoccanó brit Lewis Hamiltont (McLaren-Mercedes) és a spanyol Fernando Alonsot (Ferrari). Ezzel Hamilton egy helyezéssel hátrébb csúszott és a módosított sorrend szerint a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt.</p>

Hamilton és Alonso a harmadik helyért küzdött, amikor a verseny vége előtt tíz körrel összekoccant. Az ütközés miatt mindketten kénytelenek voltak kimenni a boxba, így végül lecsúsztak a dobogóról.

Hamilton és Alonso balesete

A versenyfelügyelők mindkettőjüket megbüntették a koccanás miatt. Hamilton a felügyelők szerint szabálytalanul akadályozta Alonsót, akit a baleset okozásáért büntettek. Mindketten húsz másodperces büntetést kaptak. Ez Alonso hatodik helyezését nem befolyásolta, Hamilton viszont a hetedikről a nyolcadik helyre esett vissza, helyet cseréve a japán Kobajasi Kamuival.

 

A pilóták világbajnoki pontversenyét a maláj futamot is megnyerő Sebastian Vettel (RBR-Renault) vezeti ötven ponttal. A csapatoknál az RBR-Renault áll az élen 72, a McLaren-Mercedes a második 48, a Ferrari a harmadik 36 ponttal.

A versenysorozat egy hét múlva Kínában folytatódik.


Maláj Nagydíj: Izgalmas verseny volt Kuala Lumpurban

A német Sebastian Vettel (RBR-Renault) nyerte meg a Forma-1 idei második, Malajziai futamát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!