Sport

2011.06.02. 15:53

Drasztikusan csökkenhet az FTC futballszakosztályának költségvetése

<p>Budapest&nbsp; (MTI) - Drasztikusan csökkenhet a FTC labdarúgó-szakosztályának éves költségvetése, Orosz Pál, a Zrt. vezérigazgatója szerint fontos, hogy a bizonytalanságot kizárják a gazdálkodásból.</p>

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor még egy keddi fórumon elmondta, hogy a tavalyi 2 milliárdhoz képest, idén jó, ha 1,3 milliárdból gazdálkodhatnak majd a futballisták. Hozzátette: ahhoz, hogy az együttes elérje a Bajnokok Ligáját, körülbelül 6 milliárd forintos költségvetésre lenne szükség.

    "Ezzel az összeggel tudunk fixen kalkulálni. A bizonytalanságot szeretnénk kizárni a gazdálkodásunkból, mint tényezőt, ezért a korábbinál kisebb költségvetéssel tervezünk - nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön Orosz Pál. - Természetesen lehet ebben pozitív változás, de az a hab lenne a tortán, arról majd ráérünk akkor beszélni, ha esetleg realizálódik."

    Hozzátette: folyamatosan tárgyalnak a lehetséges szponzorokkal, ám ezekről egyelőre nem mondhat többet: "Sok tényező játszik szerepet egy szponzor érkezésében, vagy távolmaradásában. Rajtunk múló és rajtunk felül álló tényezők egyaránt. Egy szponzor, aki nem emocionális alapon jön, sok kritérium alapján, sok lépcsős tárgyalásokat követően dönt pro vagy kontra."

    Orosz egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, hogy vezérigazgatóként arra is törekszik majd, hogy június közepéig mindenféle tartozást rendezzenek, erre reagálva elmondta: "Igen, folyamatosan ezen dolgozunk."

    A jövőről szólva kiemelte: "A keret megerősítése alapvető szakmai követelmény. Ugyanakkor tudomásul kell vennünk, hogy a Fradi jelenleg nem Magyarország legtőkeerősebb csapata. A lehetőségeinkhez mérten tudunk anyagilag versenyezni a játékosok megszerzésében. Az az idő elmúlt, amikor valaki azért jön a Fradiba játszani, mert itt a legjobbak a körülmények, ugyanakkor aki értékeli azt, hogy a Fradiban játszhat, és látja benne a perspektívát, nem fog csalódni, ha rajtunk múlik."

 

"Lesznek olyan labdarúgók akiket nem tudnak megtartani az FTC-nél"

 

    A kerettel kapcsolatban Kubatov korábban arról beszélt: könnyen elképzelhető, hogy lesznek olyan labdarúgók, akiket nem tudnak majd megtartani, ennek ellenére továbbra is a bajnoki cím megszerzéséért szeretnének harcolni. Az FTC elnöke hozzátette: a Ferencváros labdarúgóinak és családtagjainak tilos a jövőben bármilyen sportfogadási játékban részt vennie. Az idegenlégiósok szerződéseibe azt is belefoglalják, hogy tanulniuk kell a magyar nyelvet, az idény végére legalább 300 szót kell tudniuk. A játékosok vizsgát tesznek majd, csakúgy, mint klubtörténeti ismereteikből is.

    A kemma.hu honlap beszámolója szerint Kubatov a komáromi beszélgetésen elmondta azt is: évente 100 millió forintot visz el tőlünk egy biztonsági cég, ugyancsak 100 millió fordítanak a labdarúgók lakásainak bérlésére. Fájlalják, hogy a televíziós közvetítésekből 80 millió forintot utalnak át nekik. Ezt a bevételt elérnék úgy is, ha 2000 szurkolóval több menne ki a meccseikre, ugyanis felméréseikből az derült ki, hogy ennyien váltanának jegyet, ha nem látnák FTC-s kedvenceiket a tévében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!